Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zlostavljanje životinja

Kad iziđe iz kućice, čeka ga voda i blato

Foto: Privatni album
1/5
03.01.2018.
u 20:56

O psu koji živi zatvoren u boksu, uz smeće i stare kosti, općinu Jelenje obavijestila je volonterka Diana Kukuruzović

Iz trošne kućice u boksu virila je pseća njuškica. Bezvoljno je gledao čovjeka koji ga je slikao. Nije se pokušavao pomaknuti, a kuda bi i krenuo kad je ispred njega bilo jezero nastalo od kiše.

U blatu konzerve, stare kosti i posude u kojima nije bilo hrane. Poruka o psu koji živi u ovakvim uvjetima bila je dovoljna da volonterka Diana Kukuruzović iz Udruge prijatelja životinja Vis Vitalis krene u akciju. Obavijestila je nadležnu komunalnu službu općine Jelenje, veterinarsku inspekciju, a o svemu je pisala i u našu redakciju.

Zahtijevala je da pomognu psu, vlasniku nalože da odmah poboljša uvjete u kojima živi. Ili da psa zbrinu u skloništu. Nije se zaustavila samo na prijavama, i sama se uvjerila u grozne uvjete u kojima živi pas ostavljen usred ničega.

– Po dojavi sam otišla i zatekla apatičnog psa koji ne laje, a ni ne izlazi iz kućice. Da izađe morao bi u vodu ili blato duboko 10 centimetara. Pas je na potpunoj osami, ne čuva ništa, ne služi ničemu. Socijalno je biće i ovakvo držanje, osim ogavnih uvjeta u kojima robuje, je prestrašno. Zločin. U loncu kruh i ostaci mesa natopljeni u vodu i "nešto". Je li čipiran i redovito cijepljen još ne znamo – kaže D. Kukuruzović.

Dodaje kako je s njom na navedenoj lokaciji bio i komunalni redar koji je odmah reagirao, a u kontaktu je i s veterinarskom inspektoricom zaduženom za ovaj slučaj.

Foto: Robert Demo

Iz općine Jelenje odgovorili su nam da su nakon zaprimljene dojave kontaktirali Udrugu te je komunalni redar, zajedno s članicom udruge, odmah izišao na teren i obavio uviđaj na lokaciji sa slike, u Jelenju.

– U trenutku uviđaja vlasnik psa nije viđen te ga se tim putem nije moglo utvrditi. Komunalni redar Općine Jelenje napravio je zapisnik o zatečenom stanju te su isti dan obaviještene sve nadležne institucije. U roku nekoliko dana povratno bi trebali dobiti sve relevantne informacije te shodno tome možemo poduzeti određene mjere i daljnje korake – piše u odgovoru Općine.

– Nadam se da će vlasnik, ako mu pas ne treba, potražiti dobar dom za njega. Vraćanje na onu lokaciju ne može se ni s čim opravdati. Dvije kamionske prikolice su tamo, ali on ni ne laje kad se netko približi – zaključuje volonterka.

 

 

Komentara 21

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
23:28 03.01.2018.

Vlasnika zatvoriti u boks do prolječa i na kruhu i vodi !

LI
lika64
23:51 03.01.2018.

Treba odmah zbrinut pesa. Koje čekanje

Avatar reference
reference
22:04 03.01.2018.

ahahaaa I kad kazu oni su kulturna evropa. hebo te nasta je ta evropa dosla kad ovakvo primitivno i zaostalo balkansko pleme prima u uniju. ovakve scene mozes jedino jos vidjet po afghanistansko pakistansko azijatskim vukohebinama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije