Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Pokret otpora'

Papirnatim avionima protiv Željka Keruma i njegovog stila vladanja

bandic
VL
10.10.2010.
u 12:53

Iz splitskog HNK podršku predsjedniku Radničkog vijeća pružila je jedino glumica Bruna Bebić Tudor. Avione su na Banovinu bacali skupina mladih, među kojima je bilo najmanje Splićana

Vjeko Santrić, predsjednik Radničkog vijeća HNK Split pozvao je u nedjelju u podne pred zgradu Banovine, u kojoj stoluje splitska gradska vlast, na "Pokaznu vježbu iz direktne demokracije", odnosno bacanje papirnatih aviončića s porukama gradoančelniku Željku Kerumu i njegovoj sestri predsjednici splitskog Gradskog vijeća Nevenki Bečić.

Odazvalo mu se 15-ak mladih ljudi koji sebe nazivaju anarhosindikalistima te samo jedna zaposlenica splitskoga teatra, glumica Bruna Bebić-Tudor. Među mladim aktivistima koju su na  Banovinu bacili aviončiće s porukama poput "Bandići se smjenjuju dok su mali - poslije je kasno, veća je cijena" ili "Ostajanje gradonačelnikom ne može se kupiti, treba ga zaslužiti" te karikaturom Nevenke Bečić u hitlerovskoj pozi, najmanje je bilo Splićana. Dolaze, kažu iz Rijeke, Osjeka, Karlovca, Zagreba....

- Nismo nikoga ni pozvali, kako mi možemo pretpostaviti da je kazalište važno za grad?! - ironično je rekao Santrić koji je nedjelju za aktivizam izabrao kako bi spriječio negativni elektricitet između prosvjednika i zaposlenika Banovine koji su radnim danom tanjih živaca.

Bruna Bebić - Tudor pak kaže kako je svojim dolaskom htjela poručiti gradonačelniku da treba biti fleksibilniji kada je kazalište u pitanju, odnosno važne odluke treba prepustiti stručnjacima.

- Moj položaj u kazalištu su godine i godine mukotrpnog rada na sceni - odgovorila je Bruna Bebić - Tudor na pitanje pribojava li se da bi je aktivizam mogao ugroziti položaja u HNK-u.

Santrić najavljuje i daljnje slične vikend-akcije.

Komentara 5

Avatar bakunjin
bakunjin
14:26 10.10.2010.

Aa, što reči! Svaki početak je težak.

OB
-obrisani-
14:54 10.10.2010.

Avione su na Banovinu bacali skupina mladih, među kojima je bilo najmanje Splićana ------------------ Tko ih je dovukao da prave nerede. SDP ili HDZ ? Jesu li poslije pokupili to smeće ?

FE
Felicijen
15:19 10.10.2010.

Ovog rudlavog dućandžiju neće skinuti ni s pravim avionima a pogotovo ne papirnatima. Pa on je sav od teflona...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije