Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Papa: Znanost ne može raspolagati ljudskim životom kako god želi

papa
AFP
14.02.2010.
u 16:50

Ljudsko dostojanstvo ne može se shvatiti samo kao vanjski element, kao što je napredak znanosti. Vidici znanstvenog istraživanja otvoreni su, ali kada je riječ o ljudskom životu, znanstvenici ne smiju pomišljati da u rukama drže neživu tvar kojom mogu raspolagati kako žele, kazao je papa

Ljudski život mora biti priznat kao neotuđivo pravo osobe i nikada ne smije biti smatran kao nešto što se može podvrgnuti sudu jačega, rekao je Benedikt XVI. članovima Papinske akademije za život koje je primio u Vatikanu. Papa upozorava da se ne mogu donositi zakoni kojima bi se utjecalo na živote ljudi i poziva na stvaranje “univerzalnih načela koja mogu omogućiti utvrđivanje zajedničkog nazivnika za čovječanstvo”. Ljudsko dostojanstvo ne može se shvatiti samo kao vanjski element, kao što je napredak znanosti. Vidici znanstvenog istraživanja otvoreni su, ali kada je riječ o ljudskom životu, znanstvenici ne smiju pomišljati da u rukama drže neživu tvar kojom mogu raspolagati kako žele, kazao je papa.

Ključne riječi

Komentara 4

UK
Ugo Kajvez
17:21 14.02.2010.

Neoliberalizam i novac nažalost nepriznaje moral i etiku .........

OB
-obrisani-
17:23 14.02.2010.

Gle u kojoj raskoši on živi... Trula je religija u kojoj glavešina živi u luksuzu.

OB
-obrisani-
01:42 15.02.2010.

e moj papa i ti si izgzbio znacenje pokraj americkih predsjednika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije