Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPROŠTAJ ZA NAPAD

Papa primio Susannu Maiolo

papa
AFP
13.01.2010.
u 14:55

Benedikt XVI. primio je mentalno bolesnu djevojku, koja ga je napala uoči polnoćke i ozljedila kardinala Etchegeraya, te njezinu obitelj i oprostio joj napad.

VATIKAN – Papa Benedikt XVI. danas poslije opće audijencije primio je Susannu Maiolo (25), djevojku koja je na njega skočila uoči polnoćke u bazilici svetog Petra, te joj je oprostio taj napad. Šef ureda za tisak Svete Stolice otac Federico Lombardi kazao je da je djevojka izrazila žaljenje Papi zbog cijelog događaja.

Susanna Maiolo je u bazilici svetog Petra preskočila pregradu i bacila se prema Papi te ga srušila na pod povukavši ga za palij. Istodobno je srušila i francuskog kardinala Rogera Etchegaraya (87) kojem je slomljena bedrena kost i operiran je u bolnici Gemeli.

Papa je primio Maiolo s obitelji u maloj dvorani pokraj pozornice velike dvorane Pavla VI. nakon tek završene opće audijencije. Otac Lombardi je kazao da je Papa tako htio izraziti svoj oprost i poželjeti Susanni Maiolo ozdravljenje. Djevojka je bila smještena u bolnici u mjestu Subiaco pokraj Rima, a glede mogućeg podizanja optužnice za njezin napad na Papu, otac Lombardi je kazao da tužiteljstvo Države Grada Vatikana nastavlja s istragom.

Komentara 2

OR
orisis
15:13 13.01.2010.

taj business josh nije gotov,francuski kardinal mozhe jos otvoriti optuzhnicu zbog svoje bedrene kosti,a tužiteljstvo Države Grada Vatikana nastavlja s istragom...

OB
-obrisani-
15:26 13.01.2010.

Ako vrag postoji onda neosporno lici na osobu na gornjoj slici. dobro se reinkarnirao

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije