Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odgovor

Mons. Batelja poručuje Nikoliću: 'Papa je potvrdio čudo i nema revizije Stepinčeve kauze!'

mons. juraj batelja
Foto: Duško Mirković/Pixsell
12.09.2015.
u 15:00

Mons. Juraj Batelja odgovara Tomislavu Nikoliću

Na izjave srbijanskog predsjednika Tomislava Nikolića nakon susreta s papom Franjom kako se čeka preispitivanje Stepinčeve uloge u NDH, odgovorio je postulator kauze za kanonizaciju bl. Alojzija Stepinca mons. Juraj Batelja, ustvrdivši kako je "kauza završena i više nema nikakve revizije" te da je potvrđeno čudo po Stepinčevu zagovoru.

– Nema potrebe nikakvom skepticizmu. Stepinčeva kauza je završena i više nema nikakve revizije. Već duže vrijeme traje jedna oporba i mislim da je stvar Papine dobrote da želi razgovarati sa sugovornicima koji ne razumiju i ne čitaju stvari pa ponavljaju mitologiju. Papa ima plemenitu nakanu, sjesti s njima i suočiti se s činjenicama.

On ne želi mijenjati kodifikaciju Katoličke Crkve, odnosno proglašenje svetim, ali želi razgovarati jer je osvjedočen u valjanost dokumenata koji govore u prilog Stepinčeve kanonizacije. Pa nemojte nasjedati novinama i glasilima koja postoje kako bi zarađivali novce, a ne da nas uistinu informiraju. Vjerujte svojim duhovnim pastirima, vjerujmo Svetome Ocu jer je kauza završena. Tu se više nema što reći. Čudo je potvrđeno! Ako se čudo dogodilo po Stepinčevu zagovoru, znači da je Bog na djelu, da je to Bog potvrdio. Pa nećemo u pitanje dovoditi Božju volju jer Nikolić ili netko drugi ima neke svoje planove. Mi rimokatolici poštujemo Svetoga Oca poštujemo kao vrhovnu glavu – rekao je mons. Batelja predavanju u Križevcima "Vjera – najljepši dar hrvatske duhovnosti u baštini sv. Marka Križevčanina i bl. Alojzija Stepinca".

>> Nikolić: Mislim da će papa čekati rezultate komisije

Komentara 69

Avatar traktoraš
traktoraš
16:44 12.09.2015.

Srbi ostavite se čorava posla,Stepinac će biti svetac želite to vi ili ne .Vi i dalje slavite svoje četnike i gradite im spomenike ko Draži.Ali čuvajte si pašaluk.naime Albanci iz Preševa,Bujanovca i Medveđa traže autonomiju pa izgleda da će sea će se pašaluk ponovno smanjiti.

Avatar oneworld
oneworld
16:21 12.09.2015.

Zar je bitno što jedan četnik koji je sudjelovao u agresiji na RH, misli. A još više mi je čudan Papa Franjo.

LA
lanterna54
16:46 12.09.2015.

Kardinal Stepinac je bio dobrovoljac na solunskom frontu,a predsjednik Nikolic na slavonskom frontu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije