Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Početak procesa

'Ozloglašeni' par tvrdi: Otmica Njemice Bettine je montirana!

'19.07.2012., Kalesija, BiH - Pocelo je sudjenje Slavojki i Mienku Marinkovic, optuzenima da su pet godina drzali u ropstvu Bettinu Siegner. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/3
01.10.2012.
u 10:37

Obrana je tražila izuzeće tužiteljice i sutkinje pa je u dva navrata odgađano suđenje.

Nakon dva odgađanja u posljednja tri mjeseca, na Općinskom sudu u Kalesiji u BiH danas bi konačno trebalo početi suđenje Milenku i Slavojki Marinković, koji su optuženi za protupravno oduzimanje slobode na okrutan način. Prema optužnici, supružnici Marinković terete se da su od kraja 2005. do 17. svibnja ove godine u zaseoku Karavlasima pokraj Kalesije držali zatvorenu njemačku državljanku Bettinu Siegner, koju su fizički i psihički zlostavljali, nanosili joj teške ozljede, izgladnjivali je...

>>Bettina sedam godina živjela u paklu; ruke joj pržio upaljačem

Prva saslušanja

Prvo je planirano saslušanje Bettinine majke Christine Siegner. Suđenje Marinkovićima, podsjetimo, na zahtjev obrane odgođeno je dva puta. Prvo je obrana tražila izuzeće tužiteljice Gordane Tadić jer je odvjetnik Faruk Balijagić tvrdio da je ona “podlegla montažerima ovog procesa”. Drugi je put tražio izuzeće sutkinje Munevere Avdić i suda u Kalesiji. Vrhovni sud FBiH kao neosnovan odbio je prijedlog branitelja, potvrđeno je županijskom tužiteljstvu u Tuzli.

Zanimanje diplomata

Bettina Siegner je, kao što je poznato, oslobođena 17. svibnja, nakon čega su Marinkovići uhićeni. Slučaj je policiji prijavio Sead Makalić, stanovnik naselja Gojčin, koji će biti jedan od svjedoka. On ju je prethodno fotografirao i otišao u policiju. Bettina se trenutačno nalazi u jednoj sigurnoj kući, a u javnosti se, vidno oporavljena, prvi put pojavila 19. srpnja, kada je stigla na suđenje. Proces protiv Marinkovića, ali i Bettinin oporavak s velikom pozornošću prate i predstavnici njemačkog veleposlanstva u BiH.

>>Bettina: Tjerali su me da općim sa psom i prijetili užarenim nožem

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije