Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22-GODIŠNJAK IZ KUTINE

Ovo je mladić koji je upucao policajca pred Vladom: Na Facebooku se fotografirao s oružjem

Facebook
12.10.2020.
u 12:37

Bezuk je živio na području Kutine, a otac mu je bio dragovoljac Domovinskog rata, neslužbeno doznajemo

Napadač koji je jutros na Markovu trgu otvorio vatru na policajca i zgradu Vlade, a zatim počinio samoubojstvo na Jabukovcu, neslužbeno doznajemo, zvao se Danijel Bezuk. Imao je 22 godine.

"Dosta je bilo prevara i bezonzirnog gazenja ljuckih vrijednosti bez odgovornosti", napisao je jutros na Facebooku neposredno nakon pucnjave kalašnjikovom. 

Bezuk je živio na području Kutine.  Nećak je heroja iz Vukovara, Zdravka Bezuka, branitelja i dragovoljca HOS-a koji je poginuo u Vukovaru. I otac mu je bio branitelj.

Među fotografijama na njegovu Facebook profilu može se naći i jedna s drvenim modelom puške. Bezuk pozira s njom prekrivenog lica, odjeven u bijeli skafander. Također, na ovoj društvenoj mreži dijelio je s YouTubea i snimke pucnjave strojnicom.

Kako neslužbeno doznaju 24sata, mladić se nikad nije liječio zbog nekih psihičkih problema niti je zbog njih tražio liječničku pomoć. Članovi njegove obitelji nisu htjeli razgovarati i poklopili su slušalicu.

Mogući počinitelj pokušaja teškog ubojstva 31-godišnjeg policijskog službenika jutros na Trgu svetog Marka i ujedno osoba koja je na području Jabukovca počinila suicid jest, prema dosad utvrđenim informacijama, 22-godišnji hrvatski državljanin.
Osoba nije otprije poznata policijskim službenicima, glasi službena izjava iz MUP-a.

Ranjeni policajac nije vitalno ugrožen i stanje mu je stabilno. Nema ozljeda srca, pluća i trbušnih organa. Prostrjelne rane napravile su mu prijelome kostiju, javili su iz KBC-a Sestre milosrdnice, dodajući da ima četiri rane, po dvije u lijevoj ruci i dvije sa svake strane tijela. 

Jutros, u 8.06, začuli su se rafali na Markovom trgu. Bezuk je otvorio paljbu na zgradu Vlade i na policajca, a zatim nestao s mjesta zločina. Vozač sanitetskog vozila Opće bolnice Zabok, Dubravko Dugorepec, koji se na Markovu trgu zatekao slučajno, prevezao je ranjenog policajca u Vinogradsku bolnicu. Opisao je što se događalo, rekavši da je ranjeni policajac bio pri svijesti, govorio da ga boli i da je izgubio puno krvi. 24sata su u posjedu snimke koja je nastala neposredno nakon propucavanja, a na kojoj se vidi ranjeni policajac. Također, neslužbeno doznajemo kako na zgradi Vlade navodno ima tragova metaka, i to u blizini prostorija užeg kabineta.

U međuvremenu, u 8.34 stigla je nova dojava, o pucanju na Jabukovcu. Tu se Bezuk ubio, okončavši policijsku potragu. Još uvijek nisu razjašnjeni motivi napada.

Ravnateljica osnovne škole, koju je pohađao počinitelj, kako je naveo na društvenoj mreži, u potpunom je šoku.

– Skroz sam u poslu i nisam za to do sada ni čula. Pa to je prestrašno – rekla je. No ime mladića koji je osnovnu školu završio prije šest godina nije joj poznato na prvu.

Komentara 157

FL
flirk324
14:01 12.10.2020.

Sućut obitelji, a on je dobio što je zaslužio.

ZA
zagrebzm
13:40 12.10.2020.

Prvo i najvažnije: riječ je o ubojici.

RE
RedTree
15:07 12.10.2020.

Nitko nema pravo oduzeti život i napadati ljude. Što bi bilo da nije bilo tog policajca!? I taj policajac je otac, sin, brat. Ovo je bio napad na državne institucije. Hrvatska se voli radom, dobrim ponašanjem. I ovi "frajeri" što ga brane iz daleka, pitao bih bili bi voljeli imati za susjeda lika kojem je fora naslikavati se s kalašnjikovom. Previše su ljudi se zatvorili u Internet, umjesto da iziđu u prirodu i nečim se bave i druže.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije