Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UHIĆENJE

Pogledajte kako je policija 'ušetala' u kafić u kojem je sjedio splitski ubojica: Di je priša?

Uhićenje na Skalicama
Foto: Screenshot
12.01.2020.
u 16:26

Policija je tragajući za počiniteljem pregledala ukupno četiri lokacije, a pronašli su ga u kafiću Borsalino na splitskim Skalicama

Na društvenim mrežama od jučer se širi snimka koja je nastala u kafiću Borsalino na splitskim Skalicama samo nekoliko minuta prije nego je iz njega odveden trostruki ubojica koji je nakon krvavog pohoda tamo mirno čekao uhićenje.

U trenutku uhićenja nije bio u odjeći u kojoj je bio kada je, kako se sumnja, ubojstva počinio. Očito je otišao kući i presvukao se prije no što je došao u kafić u kojem je uhićen. U kafiću se nalazio i njegov brat koji se vidi na snimci.

Iako se na snimci ne vidi postupanje policije prilikom samog čina uhićenja, poznato je da nije pružao otpor. Sudeći prema snimci, uhićenje nije bilo dramatično čemu svjedoče policajci koji mirno šetaju kafićem. Na snimci se čak čuje kako jedan od policajaca govori "Polako, uć' ćeš, boga ti. Di je priša?".

Prema neslužbenim informacijama, planirao je ubiti još najmanje dvije osobe. Načelnik je kazao da policija nije imala saznanja ni o  kakvim prijetnjama.

VIDEO Tko je Filip Zavadlav:

- U 15:35 dobili smo prijavu o kaznenom djelu. Sve raspoložive snage poslali smo na mjesto događaja, no paralelno smo pozivali i policijske službenike koji su bili doma. Blokirali smo grad Split i aktivirali smo sve mjere državne granice kako osoba koja se može dovesti u vezu s ovim zločinom ne bi ilegalno ili legalno prela granicu. Išli smo do toga da smo aktivirali službena plovila da spriječimo da netko tim putem ode iz grada Splita. Dva sata i 40 minuta nakon počinjenja djela uhitili smo osumnjičenika koji nije pružao otpor - kazao je na na konferenciji za medije zamjenik načelnika Marko Srdarević. 

Dodao je i da je od trenutka kad su saznali o kome je riječ do uhićenja prošlo 45 minuta, te da su u tom periodu pregledali četiri lokacije za koje su vjerovali da bi na njima mogao biti.

Komentara 21

Avatar majkuvam
majkuvam
17:43 12.01.2020.

Kad već ne hapse dilere zašto hapse čovjeka koji još nije dovršio posao?

DU
Deleted user
17:51 12.01.2020.

Teškom mukom su ga locirali i savladali. Bravo za načelnika, njegov uži tim, savjetnike i njegovu tajnicu. Sad je u Splitu sve pod kontrolom policije i dilanje može mirno dalje...

Avatar sv.ilija
sv.ilija
18:07 12.01.2020.

Kod nas u Sl. Brodu jedan lopov, klošar i propalica koji je prije rata krao po kućama u naselju livada danas je jedan od načelnika policije i sad zamislite da takva policija radi svoj posao a takvih je puno svugdjedje u Hrvatskoj ne profesionalaca, kleptomana,kockara, alkoholičara puna ih je policija .Ali na kraju ove sage će izaći ministar Božinović i reći kako smo mi sigurn država kako je ovo izdvojen slučaj i bla, bla, bla

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije