Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Ovaj hrvatski specijalitet ima odličnu perspektivu: Jedan je od 100 europskih proizvoda privilegiranih u trgovini s Kinom Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Ovaj hrvatski specijalitet ima odličnu perspektivu: Jedan je od 100 europskih proizvoda privilegiranih u trgovini s Kinom

Malo je poznato kako je baranjski kulen jedan od 100 europskih proizvoda sa zaštićenim geografskim porijeklom koje je EK službeno objavila kao proizvode koji će biti posebno označeni i privilegirani u trgovanju s Kinom. To znači da je baranjski kulen odabran među više od 3000 zaštićenih proizvoda koliko ih ima u Europi, objašnjava predsjednik Udruge Baranjski kulen Miodrag Komlenić.
24. studenoga 2022. u 13:00 2 komentara 328 prikaza

Zelena jabuka, citrusi i ananas, ruža i med, paprika, klinčić ili pak note čokolade, kupine i šljive... – svi ovi okusi, vjerovali ili ne, izvrsno se sljubljuju s baranjskim kulenom. Uz kralja Baranje dosad se tradicionalno uglavnom posluživala graševina kojoj pripadaju lagane i svježe note s početka priče. No sjajan je i poslužen uz traminac vinarije Kolar, po nekima i uz cabernet sauvignon Kalazića, dok je prema ocjenama zaljubljenika u hranu i vino, istaknutih sommeliera i vinskih ocjenjivača s kušaonice festivala Zemlja vina pobjedu odnijela ova zadnja, “čokoladna” kombinacija – zrela frankovka Belja iz berbe 2012.

Mostar: Goran Jurić, bivši hrvatski nogometni reprezentativac
Legendarni Mostarac i fajter Goran Jurić
'Trebali su mi na dres umjesto broja staviti mrtvačku glavu. Bio sam fakin, čuvao Maradonu i nikad nisam izgubio duel'
BIVŠI ŠEF NJEMAČKE TELEVIZIJE
'Putina smo šest sati čekali za intervju. Imao je ledeno hladne plave oči i razgovarali smo stojeći'
NEVJEROJATAN SLUČAJ
Kinezi pokraj Livna grade najveći vjetropark u BiH, ali na otetom zemljištu: 'Bez pitanja su ušli na privatni posjed'
  • Važna obavijest

    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Alison Moyet
    Alison Moyet:

    Mmmmmm, ... Kulin. Najdraži i najbolji suhomesnati proizvod. (Meni.) Baš ga volin.

  • Avatar Idler
    Idler:

    ...il zemljopisnim podrijetlom....ups... saki put pozabim na vaš materinji !