Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOGLASNA ODLUKA

Ovaj hrvatski grad odlučio je smanjiti prirez: Cilj je svesti ga na nulu!

Turistička patrola - Bjelovar
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
29.03.2019.
u 20:02

U objašnjenju odluke o smanjenju prireza stoji da planirani godišnji prihod iz tog izvora iznosi deset milijuna kuna, a smanjenje stope prireza trebalo bi rezultirati s 2,5 milijuna kuna smanjenja prihoda

Bjelovarski vijećnici u petak su na sjednici Gradskog vijeća jednoglasnom odlukom prihvatili smanjenje prireza s dosadašnjih 12 na devet posto.

Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS) smanjenje stope prireza najavio je s koalicijskim partnerima iz HDZ-a, HSS-a i lokalne stranke Akcije bjelovarsko-billogorske na konferenciji za novinare početkom godine, Kako je rekao, riječ je o mjeri koja nije uvrštena u koalicijski sporazum, ali da prirez postupno namjerava ukinuti u potpunosti.

U objašnjenju odluke o smanjenju prireza stoji da planirani godišnji prihod iz tog izvora iznosi deset milijuna kuna, a smanjenje stope prireza trebalo bi rezultirati s 2,5 milijuna kuna smanjenja prihoda.  Nastali manjak nadoknadit će se pojačanom poduzetničkom aktivnošću i državnim sredstvima za poravnanje, stoji u objašnjenju odluke kojoj je prethodilo jednomjesečno savjetovanje. 

Odluka o nižoj stopi prireza na snagu će stupiti na dan objave u Službenom glasniku Grada Bjelovara.

VIDEO Porez na imovinu: Razlozi 'za' i 'protiv'

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
08:36 30.03.2019.

Jesenti milu bigulicu, taj Hrebak Dado nije normalan, kao ni oni koji su glasovali za takvu odluku.

MM
Marko_Maras
12:03 30.03.2019.

Bravo! Kad je gradska uprava štedljiva, onda to dovodi do olakšica za građane kao u Bjelovaru. Još je bolji primjer Sveta Nedelja, koja je nedavno potpuno ukinula prirez, kao i neke druge namete, sve kako bi privukla ljude. Nadam se da će i drugi gradovi shvatiti da jedino tako mogu konkurirati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije