Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 169
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šibenik

Otkrivene ljepote ronjenja u najčudesnijem dijelu Sredozemlja

sibenik, ronjenje, vodic 1
Foto: Arhiva VL
1/4
09.11.2011.
u 13:31

Vodič je jedinstven po tome što jednaku pažnju posvećuje turističkoj promociji, edukaciji i zaštiti prirode, naglasila je Anita Babačić Ajduk

Na formatu A6 i 124 stranice, sa 248 autentičnih fotografija i zanimljivih podataka o morskim zaštićenim područjima Šibensko-kninske županije, staništima u Jadranskom moru, flori i fauni i aktualnim projektima zaštite u kojima mogu sudjelovati i sami ronioci, Javna ustanova Zaštićene prirodne vrijednosti Šibensko-kninske županije predstavila je prvi ronilački vodič „Ronjenje u najčudesnijem dijelu Sredozemlja“.

U Gradskoj knjižnici “Juraj Šišgorić” u Šibeniku projekt su predstavili autori i predstavnici institucija koje su sudjelovale u realizaciji. Prema riječima ravnateljice JU Zaštićene prirodne vrijednosti Anite Babačić Ajduk, cilj im je bio javnosti približiti skrivene ljepote našeg podmorja, istodobno vodeći brigu o njegovoj zaštiti.

– Vodič je jedinstven po tome što jednaku pažnju posvećuje turističkoj promociji, edukaciji i zaštiti prirode – naglasila je ravnateljica Babačić Ajduk.

Izradu vodiča u cijelosti je financirao UNDP u sklopu projekta COAST koji potiče održivi razvoj priobalja. Ognjen Škunca iz UNDP-a rekao je kako sektor aktivnog turizma u prirodi raste oko 20 posto godišnje i čini isto toliko ukupnog tržišta, a Emil Lemac, voditelj sekcije ronilačkog turizma pri Hrvatskoj gospodarskoj komori, dodao je da će vodič sigurno zaživjeti i postati obvezni inventar svih ronilačkih centara i zaljubljenika u naše podmorje.

Predstavnici ronilačkih centara i NP Kornati dopunili su vodič vlastitim fotografijama, podacima o važnim i vrijednim ronilačkim lokacijama te savjetima temeljenim na dosadašnjem iskustvu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije