Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sletjeli na maltu

Otmičari se predali i napustili oteti libijski zrakoplov. Oslobodili su sve taoce

malta
Foto: Reuters, AFP
1/9
23.12.2016.
u 15:45

Otmičar, navodno zagovornik Gaddafija, planira pustiti sve putnike ako se ispune svi njegovi zahtjevi

Oteti libijski zrakoplov tvrtke Afriqiyah Airways sletio je na Maltu, a vjeruje se da se u njemu nalazi 120 putnika. Malteški premijer Joseph Muscat upozorio je na mogućnost otmice, a u pripravnosti su snage sigurnosti. 

Zrakoplov je letio od libijskog grada Sebha do Tripolija, a kako javlja Times of Malta, moguće je da se u njemu nalazi otmičar koji posjeduje ručnu bombu. Otmičar, navodno zagovornik Gaddafija, planira pustiti sve putnike ako se ispune njegovi zahtjevi.

Malo prije 14 sati otmičari su počeli puštati na slobodu prvu skupinu talaca, među njima su žene i djeca. Pustili su ukupno 109 putnika. No, odbijaju osloboditi posadu, pogotovo pilota. 

Malteški dužnosnici ističu da su otmičari zatražili azil, a malo prije 16 sati pustili su na slobodu sve preostale taoce i potom se predali i napustili zrakoplov. 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Idler 3
Idler 3
12:21 23.12.2016.

Otimač ??? Ak je to ispravna hrvatska riječ OK, al otimač je više razbojnik dok je otmičar netko tko drži taoce.

DU
Deleted user
12:40 23.12.2016.

Kako je mogao ručnu bombu unjeti u zrakoplov?

SO
SoloHan
13:18 23.12.2016.

odma poslat my name is Ranko, salam alejkuma da pregovara

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije