Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pola milijuna kuna iz Dinama

Osječki Županijski sud odlučuje o optužnici protiv Zdravka i Zorana Mamića, Milana Pernara i Damira Vrbanovića

Zdravko Mamić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/5
08.06.2016.
u 13:55

Nitko nije htio davati nikakve izjave dok se ne vidi hoće li optužnica biti potvrđena, a to bi se moglo znati već danas

Zdravko Mamić jutros je u 8.55 sati kročio na Županijski sud u Osijeku gdje se se danas odlučivalo o optužnici protiv njega,  brata mu Zorana Mamića, Damira Vrbanovića te poreznika Milana Pernara.

Tereti ih se za izvlačenje najmanje pola milijuna kuna iz Dinama, a hoće li ta optužnica biti potvrđena te uslijediti suđenje, odlučuje optužno vijeće na čelu sa sucem Zvonkom Vrbanom. Damir Vrbanović otputovao je u Francusku na Europsko prvenstvo u nogometu pa neće biti na sjednici, no to zakonski nije ni obvezan. 

Zdravko Mamić na sud je stigao u društvu odvjetnika Jadranke Sloković i Čede Prodanovića, a desetak minuta prije njega ušli su Zoran Mamić i Milan Pernar svaki sa svojim braniteljem. Nitko nije htio davati nikakve izjave dok se ne vidi hoće li optužnica biti potvrđena, a to bi se moglo znati već danas. 

Optužno vijeće zasjedalo je puna četiri sata, a oko 13 sati okrivljenici su s odvjetnicima izašli na sat vremena stanke, nakon koje bi trebala biti poznata sudska odluka.

– To su biile procesne stvari, to ne može dragi Bog razumjeti! Ali atmosfera je u sudnici bila fantastična, osjećao sam se ugodno i želim otkloniti sve špekulacije da sam nezadovoljan jer je spis delegiran u Osijek. Dapače, došao sam u meni najdraži dio Hrvatske, gdje su najtopliji ljudi Hrvatske. I zanimaju me samo tri "P", a to su profesionalnost, pravičnost i poštenje i siguran sam da ću to u Osijeku i dobiti i da ću dokazati nevinost– izjavio je Zdravko Mamić nakon sjednice. Spis ima, dodao je, čak 12.000 stranica, a sve ono o čemu se radi, stava je, "stane u dvije stranice i u 24 sekundi koliko je potrebno ljudima u Dinamu, ili Hjaduku ili Manchesteru da naprave takav posao".

-Meni je to kao neki reality show, više ja tu ništa ne razumijem. Sve je važno, osim što se doista dogodilo ili učinilo i je li doista počinjeno kazneno djelo ili nije. Jedva čekam da dođe ono što je meritum stvari – poručio je. Dok je Mamić bio u sudnici, čekao ga je pred zgradom jedan mladić kako bi se fotografirao s njim, a na ulici su mu građani trubili iz automobila i pozdravljali ga.

Obrane su, pak, zatražile izdvajanje iz spisa određenih USKOK-ovih dokaznih prijedloga.

Smatraju kako je neophodno da o tome odlučuje Vrhovni sud, "radi utvrđivanja i ocjene zakonitosti".

- Više manje smo se pozivali na praksu Europskog suda za ljudska prava jer smatramo da je naša pravna praksa neusklađena pa ćemo vidjeti kako će reagirati osječki sud. U svakom slučaju, žalbu imamo ili mi ili Državno odvjetništvo – navela je Jadranka Sloković, odvjetnica Zdravka Mamića.

>>Dinamo će biti jedini klub koji će voditi optuženik

>>Mamić iz Dinama izvukao milijune? Evo kako su u tome sudjelovale offshore kompanije

Komentara 5

FO
Foteljas
11:20 08.06.2016.

Tražit će pomoć od Grizlija, pa da povuče veze od Prvog Brka države!

MA
maddog
11:04 08.06.2016.

I šta je rekao Garavi hoće li pomoći?

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
14:29 08.06.2016.

S obzirom da Tatta Zdravko ništa ne razumije, pojasnit ćemo mu. Maznuo si puno para i uskoro ćeš guliti krumpire u Remetincu. I tvoj brat također.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije