Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Propala brza zarada

Oružje za izvoz: Dvije godine krali pištolje iz MUP-ova skladišta

oružje, pištolji
Arhivska fotografija
09.09.2010.
u 20:30

Žarko V. svojedobno je prijavio da je oružje ‘isparilo’ iz skladišta, no nedavno je u pretrazi kod sitnog kriminalca nađen jedan od nestalih pištolja

Policajac Žarko V. osumnjičen je za pronevjeru, odnosno da nije uredno pohranjivao i čuvao oružje te vodio evidencije u skladištu naoružanja MUP-a u Soblincu kod Zagreba. Naime, otkriveno je da iz skladišta u kojem se pohranjuje staro i novo oružje nedostaje 549 pištolja više vrsta, ukupno vrijednih 30.000 kuna.

Oružje je, pretpostavlja se, ukradeno 2006. i 2007. godine. Tada je osumnjičeni policajac, koji je u skladištu radio kao službenik, doznajemo, prijavio krađu. Međutim, nakon istrage policija je tada izvijestila da krađe nije bilo. Klupko se nedavno počelo odmotavati kada je u jednoj pretrazi kod sitnog kriminalca pronađen jedan od pištolja koji su nedostajali iz skladišta. Sumnja se da su nestali pištolji bili prodavani, te je policija, uz policajca, osumnjičila još dvije osobe, B. Š. i G. J., da su imali svoje prste u nestanku oružja.

Naoružao Tvrtkovu bandu

– Do sada su kriminalističkim istraživanjem obuhvaćene tri osobe, od toga jedan zaposlenik MUP-a, te su dovedene u Istražni centar Županijskog suda. Istraživanje se nastavlja – rekla je policija. Sva trojica su se pred istražnim sucem branila šutnjom. Osumnjičeni policajac je nakon ispitivanja zadržan, a ostala dvojica su puštena.

Nije prvi put da su državni službenici osumnjičeni da su prodavali oružje ukradeno iz njihovih skladišta.

Narednik osuđen za krađu

U svibnju 2007. godine dvadeset strojnica “Ero” ukradenih iz postaje Zaprešić, po optužnici, zaprešićki policajac Krešo Milić (37) preprodao je pokojnom pripadniku zagrebačkog podzemlja Tvrtku Tomičiću. Trojicu razvodnika Zorana Džala, Ante Milivojevića i Franu Čokolića, teretilo se da su od 2001. do 2003. iz skladišta oružja u vojarni “Sveti Križ” nesmetano iznosili oružje koje su predavali Mirku Radmanu i Alenu Samardžiću, a narednik Goran Grubišić je i osuđen.

Ključne riječi

Komentara 33

VI
vidimškoj
21:17 09.09.2010.

ne treba niko dat ostavku. Nema krivca. A nisan ništa vidija,zna,čuja a gospeti ne mogu ja bit u svakon skladištu. Kriv je Stipe šta odavno nije lopovsku stranku zabranija.

VE
Velikogoričan56
20:49 09.09.2010.

Hej, da smo mi to imali 1991 na pocetku!!!! Clanak je katastrofalan. Kako to da je policija rekla da nema kradje a nestalo je preko 500 pistolja i kako se to cuva oruzje kad godinama nema inventure? Pa mi uu firmi znamo za svako svrdlo i vijak gdje je, tko ga je uzeo, gdje ga je ugradio itd. JBT, nebi se cudio da sutra skuze da im nedostaje tenk

ZI
zippa1
20:58 09.09.2010.

baš vam je jaka prića .ljudi zaradili 30000 kuna pišite o lopvima iz vlade i bivšem predsjedniku stevi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije