Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠPANJOLSKA Ministarstvo unutarnjih poslova odbilo sina vođe Al-Qa’ide

Omaru bin Ladenu uskraćen azil u Španjolskoj

06.11.2008.
u 17:59

Španjolska je odbila dati politički azil Omaru bin Ladenu, jednom od sinova vođe Al-Qaide Osame bin Ladena, jer drži da njegova sigurnost na Bliskom istoku nije u opasnosti kao što tvrdi.
- Razlozi koje je naveo nisu ih uvjerili da je njegov život u opasnosti- naveo je neimenovani izvor francuskoj agenciji AFP-u.

Glasnogovornik španjolskog ministarstva unutarnjih poslova nije mogao potvrditi ni demantirati tu informaciju. Omar bin Laden (28), koji uglavnom živi u Egiptu i ima saudijsku putovnicu, tražio je politički azil u Španjolskoj kad je prolazio Madridom putujući iz Kaira u Casablancu.

Prema španjolskom pravosuđu, Omar bin Laden može uložiti priziv na odluku španjolskih vlasti. Omar je rođen u Saudijskoj Arabiji, majka mu je Sirijka, a s ocem je 10 godina živio u egzilu u Sudanu, a zatim u Afganistanu, gdje je 2000. godine prošao obuku za teroriste.

U vrijeme terorističkih napada na New York Omar bin Laden bio je u Saudijskoj Arabiji, a danas želi razbiti predrasude Zapada o Arapima, nadasve pretpostavku da su svi Bin Ladenovi sinovi teroristi.

S Britankom Jane Felix-Browne vjenčao se 2006. godine. Njoj je to šesti brak, a iz prethodnih veza ima troje djece i petero unučadi. Za britanski je list The Times supruga, koja se danas zove Zaina al-Sabah, izjavila da Omar Osama ne zna je li njegov otac izveo napade 11. rujna.

(Hina)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije