Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U šumi kod Našica

Okrivljeni za palež vikendice bivšeg glavnog državog odvjetnika pronađen mrtav

Osijek: Pripremno ročište optuženima za palež kuće Radovana Ortynskog
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
12.05.2021.
u 21:10

Na Županijskom sudu u Osijeku u tijeku je suđenje šestorki za zločinačko udruženje i podmetanje požara u vikendici Ortynskog na Braču u travnju 2017.

Milan Bulat (55), jedan od okrivljenih za palež vikendice bivšeg glavnog državnog odvjetnika Radovana Ortynskog, pronađen je mrtav u šumi kod Našica u srijedu ujutro. Policija je dojavu o beživotnom tijelu dobila oko 7.45 sati, potvrdili su u PU osječko-baranjskoj.

Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o samoubojstvu.

Na Županijskom sudu u Osijeku u tijeku je suđenje šestorki za zločinačko udruženje i podmetanje požara u vikendici Ortynskog na Braču u travnju 2017. Uz Milana Bulata, na optuženičkoj su klupi Dragan Baković zvani Bambur, Jasmina Huzanić, Mario Tolić, Zdenko Ivanković i Robert Flačer, u jednome postupku, dok je postupak protiv suoptuženog im Ive Jerića izdvojen.

Po optužnici, Baković je povezao Bulata i Huzanić te još najmanje jednu osobu kako bi zapalili vikendicu Radovana i Radmile Ortynski. Bulatov je zadatak bio, tereti se, politi kuću benzinom i izazvati požar, dok je Jasmina Huzanić stigla s njim na Brač kako bi se on, nakon odrađenog “posla”, lakše udaljio s otoka. Tolić je, stava je optužba, trebao o svemu informirati Bakovića, koji se u to doba nalazio u Tomislavgradu “kako bi prikrio svoju povezanost”. Jasmina Huzanić i Milan Bulat stigli su, po optužnici, 1. travnja oko 21 sat do vikendice i provalili. Uslijedilo je polijevanje benzinom i paljenje, no pri tome je došlo do eksplozije pa je Bulat teško opečen. Hitno je, stoga, trebalo organizirati njegovu evakuaciju, liječenje i skrivanje. U cijelu su priču stoga, tvrdi optužba, uvedeni Robert Flačer i Zdenko Ivanković, kao i Ivo Jerić. Oni su pomogli, smatra USKOK, u Bulatovu evakuiranju, kao i u financiranju skrivanja i liječenja u BiH te Njemačkoj.

Uhićeni su u svibnju 2018.. Postupak protiv Bulata sada će biti obustavljen.

Komentara 2

LI
liliZG
09:45 13.05.2021.

krimi ekipa kao iz crtića A-je-to.

Avatar Konjina3.0
Konjina3.0
23:05 12.05.2021.

Tko su ovi likovi što žive ko neki likovi iz filmova... Paleži, ubojstva, pljačke.. Kako ti život mora biti jadan da završiš u takvom krugu.. A sve je povezano, poznata imena s nepoznatim propalitetima.. ruka uz ruku

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije