Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Parlamentarni izbori

Plenković poručio da se Sabor raspušta u ponedjeljak, otkrio i moguće datume izbora

Zagreb: Rapuštanje Hrvatskog sabora 18. svibnja, izbori najranije 21. lipnja
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/4
14.05.2020.
u 17:18

Prema riječima HDZ-ova Branka Bačića točan datum održavanja skorašnjih parlamentarnih izbora mogao bi se znati danas tijekom poslijepodneva

Nakon sastanka vladajuće koalicije na kojoj je tema bio dogovor oko datuma raspuštanja Sabora i parlamentarnih izbora javnosti se obratio hrvatski premijer Andrej Plenković i kazao kako će predložiti Saboru da datum za raspuštanje bude u ponedjeljak, 18. svibnja. 

- Odlučili smo predložiti hrvatskom Saboru da datum za raspuštanje bude 18. svibnja - kazao je Plenković i dodao: - Želimo to jer je naša Vlada u protekle tri godine i sedam mjeseci mandata ostvarila sve ambicije koje smo postavili 2016. Smatramo da smo sada nakon što smo pokazali kako se nositi u krizi, u našem djelovanju za očuvanje radnih mjesta, s obzirom na sve izazove koji su pred RH. Novi mandat treba biti usmjeren na gospodarski oporavak zemlje, mi želimo ići po novo povjerenje hrvatskih birača.

Istaknuo je kako je to njihov cilj i da smatra kako je trenutak primjeren zbog epidemiološka slika i da će biti moguće uz odgovorno ponašanje biti u prigodi da organiziraju izbore.

- Nakon sastanka razgovarao sam s predsjednikom Republike. Sada je na njemu da donosi odluke koje su mu dodijeljene sukladno zakonu - kazao je hrvatski premijer. 

Naveo je da su mogući datumi izbora 21. lipnja , 28.lipnja, 05.srpnja i 12. srpnja. 

Upitan o uvjetima s obzirom na pandemiju, kazao je da ovo nije tehnička Vlada već Vlada u mandatu i da će svi potrebni uvjeti biti osigurani. 

- Cilj je da Hrvatska čim prije dobije funkcionalnu vlast. Ne vidim tu nikakvih otvorenih pitanja - istaknuo je Plenković. 

- HDZ će ići na ove izbore kao i 2016. godine, a to je da pobijedi. Nakon toga ćemo razgovarati sa svim partnerima s kojima smo surađivali. Ukoliko ti partneri budu izabrani, ponovo ćemo surađivati ukoliko to budu željeli. 

O zakonu za grad Zagreb

- Ovo je situacija bez presedana. Štete su ogromne. Odluke koje smo donijeli su jako dobre - ispričao je premijer i ponovio kako je važno da građani kažu što misle o zakonu.

Najavio je da će izglasavanje rebalansa proračuna biti u ponedjeljak. 

Podsjećamo, prema Ustavu Republike Hrvatske nakon raspuštanja Sabora izbori se moraju održati u roku od 60 dana. 
 

Komentara 33

BO
bolonjez
17:17 14.05.2020.

Hahshaha jedva cekam da Mrakica, Bero i Beljak osvoje 5 posto glasova

Avatar Dipsy
Dipsy
17:16 14.05.2020.

Iskreno se nadam da će izbori biti u 7.mjesecu, epidemiološka situacija je dobra i nema razloga za odgađanje

MA
manipulacija
17:20 14.05.2020.

HDZ trenutno nema konkurenciju. Retard koalicija je čisto ruganje, Mostovci su propali, za pjevaca se slabo cuje...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije