Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Valerij Gerasimov

Novi težak udarac za Putina: Ranjen ruski vrhovni zapovjednik, odmah ga vratili u Rusiju

Zapovjednik ruske vojske Valerij Gerasimova i ministar vanjskih poslova Sergej Šojgu
Foto: Reuters/Pixsell
1/4
01.05.2022.
u 20:37

Anonimni ruski izvor izvijestio je kako je Gerasimov zadobio rane od gelera na gornjem dijelu desne noge

U ratu u Ukrajini je ranjen i vrhovni zapovjednik ruske vojske Valerij Gerasimov te je odmah vraćen u Rusiju.  Gerasimov je bio ranjen u Izjumu kod Harkiva gdje ga je poslao Vladimir Putin kako bi uspostavio kontrolu na istoku Ukrajine. Anonimni ruski izvor izvijestio je kako je Gerasimov zadobio rane od gelera na gornjem dijelu desne noge, no bez prijeloma kosti. 

- Krhotina je otklonjena, on nije u životnoj opasnosti - kazao je, prenosi Daily Mail

Iako se Gerasimov ne bori za život, njegove ozljede bile su dovoljno jake da ga se odmah prebaci u Rusiju, čime je nanesen još jedan teški udarac Putinu nakon objave da je ubijen i 9. general ruske vojske Andrej Simonov (55). 

Savjetnik Zelenskoga tvrdi da imaju provjerene vojne izvore da je taj ruski general ubijen. Analitičari za generala pukovnika Simonova kažu da je jedan od vodećih ruskih vojnih specijalista za elektroničko ratovanje. Ovaj ukrajinski napad dogodio se u petak 29. travnja.

Savjetnik u ukrajinskom ministarstvu unutarnjih poslova Anton Geraščenko kazao se napad u kojem je ozlijeđen Gerasimov izveo u Izjumu, upravo 'tamo gdje je se nalazio Gerasimov koji je došao predvoditi napad na Slavjansk'. 

Velik broj viših časnika je ubijeno u tom istom napadu, kazao je Geraščenko. 

Informaciju o ranjavanju vrhovnog zapovjednika Gerasimova je prenio i proukrajinski kanal na Telegramu Vertikal. 

- Naši izvori navode da ima ranjene noge i kukove - napisali su.

Ukrajinska vojska inače tvrdi da je dosad u ratu ubila oko 300 ruskih vojnih časnika, uključujući dakle i 9 generala i 36 pukovnika. Tvrde i da su ruske trupe dosad u invaziji na Ukrajinu izgubili ukupno 23.500 vojnika, 1026 tenkova i gotovo 200 zrakoplova.

Situaciju u Ukrajini iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

>> VIDEO Što se događa? Najmanje pet ruskih poduzetnika oduzelo si život, postoje sumnje: 'Mislim da je nešto znao'

Ključne riječi

Komentara 19

Avatar lajavopseto
lajavopseto
09:57 02.05.2022.

Samo ranjen, loša vijest.

Avatar nekakav
nekakav
05:50 02.05.2022.

Sad vam je malo jasnije zašto rusi neće pustiti azovce iz čeličane u mauripolju. Oni znaju da među njima ima par visokih aktivnih činova iz nato vojski. O da, uhvatiti će oni njih, i prikazivati ih ko cirkuske medvjede, baš kao što su ameri prikazivali sadama, zube mu pregledavali pred kamerama.. Zapad će jako teško opravdati to svojima.

FU
Fusnota
11:07 02.05.2022.

Brisanje komentara o napadu fasista na Ukrajinu je sramota

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije