Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Novi fakultet u ovoj godini! Pridruži se zajednici Sveučilišta Libertas!

Sveučilište Libertas
26.05.2023.
u 11:59

Upis na fakultet jedan je najuzbudljivijih, ali i stresnijih trenutaka u životu!

Vaši su ciljevi jednostavni: steći znanje i diplomu, pritom upoznati nove prijatelje, te na kraju pronaći izvrstan posao. Ali nakon godinu ili dvije, a ponekad i više, životne se okolnosti mijenjaju i dolazite do spoznaje da vas put kojim idete više ne zadovoljava.

Nikad nije kasno da ostvarite svoje snove, baš kao što nije kasno da upišete studij koji ste oduvijek željeli! Bez obzira je li fakultet na kojem trenutno studirate bio jedina dostupna opcija u vrijeme upisa ili ste se jednostavno predomislili tijekom vremena, prijelaz s jednog sveučilišta na drugo sasvim je uobičajen na svim razinama i godinama studiranja. Za početak je jako važno znati zašto se želite prebaciti, te ispunjava li novi fakultet vaša očekivanja i potrebe. Studenti spremni na promjene se ne žele zadovoljiti nečim što im u potpunosti ne odgovara, te su spremni uložiti dodatni trud kako bi ostvarili ono što žele.

Osim onih subjektivnih, donosimo pet objektivnih (i odličnih) razloga zašto je studiranje na Sveučilištu Libertas pravi put!

1. Široka “lepeza” Libertasovih atraktivnih studija

Devet prijediplomskih, sedam diplomskih i dva poslijediplomska studija čije su kurikulume osmišljavali brojni stručnjaci iz područja obrazovanja i realnog sektora, pružaju vrhunsko obrazovanje u više različitih područja. Međunarodni odnosi i diplomacija, ekonomija i financije, održivi razvoj, bankarstvo, turizam i hotelijerstvo ili fizioterapija – izbor je doista velik, a iza svakog studija stoji pomno razrađen program koji prati trendove u obrazovanju i priprema diplomante za realne potrebe na tržištu rada. Uz brojne seminare i gostujuće predavače iz redova eminentnih uglednika, studentima je na raspolaganju mnoštvo prilika za usavršavanje i proširivanje mreže kontakata i poznanstava. Prošle godine, ovu je mogućnost iskoristilo čak 800 diplomanata!

2. Vrhunski predavači i aktivno sudjelovanje u nastavi

Stjecanje vrhunskog obrazovanja jedan je od primarnih razloga za promjenu fakulteta, kako bi pronašli instituciju koja će vam omogućiti prosperitetnu karijeru. Osim pronalaženja fleksibilnog programa koji zadovoljava vaše potrebe i priprema vas za buduću karijeru, uvjerite se da je vaša institucija ugledna, vjerodostojna i da zadovoljava standarde današnjih stručnjaka za zapošljavanje. Pasivno učenje odavno se pokazalo zastarjelim, dok je aktivna participacija u predavanjima nužna za razvijanje vještina potrebnih u modernom poslovanju. Predavači na Libertasovim studijima prate trendove u obrazovanju, pružajući studentima priliku da razviju kritičko razmišljanje uz individualan pristup i aktivno sudjelovanje u nastavi.

3. Na Libertasu ste uvijek na prvom mjestu

Od pripreme za upis na fakultet, pa sve do završetka doktorskog studija, Sveučilište Libertas podređeno je studentima i njihovim potrebama. Maturantima je omogućeno da se već tijekom svog srednjoškolskog obrazovanja upoznaju s radom sveučilišta, smjerovima i konceptom studija te da osjete studentski život prije formalnog upisa. Kao budućim studentima, Libertasov Centar za karijere na raspolaganje stavlja niz kreativnih radionica, besplatne pripreme za državnu maturu i mogućnost apliciranja na stipendijski fond. Tijekom čitavog studiranja studenti se uvijek mogu obratiti svojim profesorima i mentorima, koji će im svojim savjetom i iskustvom pomoći kada god je to moguće.

4. 97% Libertasovih studenata zaposli se odmah nakon završetka fakulteta

Zahvaljujući konkretnim i aktualnim informacijama, kao i vještinama koje se usvajaju tijekom studija, Libertasovi diplomanti iznimno su konkurentni na tržištu rada. Profesori i predavači koji dolaze iz realnog sektora upoznati su s aktualnim stanjem na tržištu, te znaju kakvi su stručnjaci potrebni svakom gospodarskom području. Suradnja s najznačajnijim gospodarskim subjektima u Republici Hrvatskoj omogućila je brzo zapošljavanje Libertasovih studenata pred sam kraj ili po završetku prijediplomskih studija. Uspjeh leži i u činjenici da su gospodarski subjekti sudjelovali u kreiranju studijskih programa, što studentima i omogućava navedenu konkurentsku poziciju.

5. Libertas nudi praktična znanja i vještine

Studenti prijediplomskih stručnih studija prema nastavnom planu i programu odrađuju stručnu praksu, koja se odvija u Hrvatskoj ili inozemstvu. Studenti na stručnoj praksi svoje teoretsko znanje upotpunjuju s praktičnim iskustvom te se u profesionalnom okruženju pripremaju za buduću karijeru. Svim studentima dostupne su aktualne prijave za posao, programi usavršavanja, programi pripravništva unutar EU te razne druge mogućnosti. Najboljim studentima omogućuje se i direktna poveznica s poslodavcima, što u konačnici rezultira brzim zapošljavanjem pred sam kraj ili po završetku prijediplomskog studija. Vrijeme provedeno na stručnoj praksi prilika je za dokazivanje potencijalnom poslodavcu i stvaranje poslovnih kontakata sa zaposlenicima unutar poduzeća. Studentima koji se istaknu svojim znanjem, zalaganjem i vještinama, često se otvara mogućnost daljnjeg razvijanja karijere upravo u poduzeću gdje su obavljali stručnu praksu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije