Naslovnica Vijesti Hrvatska

Most predstavio 'novo pojačanje' u svojim redovima

"Ovakvo pojačanje mladim i stručnim osobama pokazuje da Most odlučno nastavlja slijediti princip izvrsnosti prilikom kreiranja svoga tima. Vjerujemo da će Sonja svojim kompetencijama pridonijeti kako Mostu, tako i boljoj budućnosti Republike Hrvatske", izjavio je Miroslav Šimić
09. kolovoza 2016. u 17:25 20 komentara 5469 prikaza
Sonja Bošnjak
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/4

Sonja Bošnjak, diplomirana pravnica, poduzetnica, stručnjakinja za fondove Europske unije i donedavna voditeljica ureda za međunarodnu suradnju, znanstvene i stručne projekte na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Osijek, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, u posljednjih je sedam mjeseci kao zamjenica ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sudjelovala u kreiranju regionalne politike Republike Hrvatske, ukazala na manjkavosti prethodnog sustava EU fondova, aktivno sudjelovala u pojednostavljenju procedura i sustava upravljanja i kontrole EU fondova u Hrvatskoj te koordinaciji svih tijela koja sudjeluju u tom sustavu.

Na upit kako bi opisala politička događanja kojima je bila svjedokom u proteklom razdoblju, ističe kako je političarka iz uvjerenja, a ne konsenzusa, te da se upravo se iz tih uvjerenja priključila Mostu, realnoj opciji na hrvatskoj političkoj sceni za koju smatra da jedina ima snage istinski zaštititi nacionalne interese. Konsenzus je prema njezinu mišljenju proces u kojem se odbacuju uvjerenja, principi i temeljne vrijednosti da bi se postiglo nešto što nitko ne spori i u što nitko ne vjeruje.

TOMISLAV KARAMARKO Tomislav Karamarko 'Ako premijer Orešković donese odluku koja je protivna odluci predsjednice to bi dovelo do blokade' tomislav karamarko Karamarko o Orepiću: 'Ministar znači da treba rješavati probleme, a ne može u jednom momentu sam postati problem' stipe petrina Sporna suradnja Petrina tuži Most i traži da mu vrati 40.000 kuna

Osim što je uvjerena da je Most pravi put za Hrvatsku, ova poduzetna Slavonka svojim znanjem, iskustvom i stručnošću želi pridonijeti podjednakom razvoju svih regija u državi, a posebno svoje Slavonije koja je često bila nepravedno zanemarena.

– Samo uređenim sustavom EU fondova i pojednostavljenim procedurama realizirat ćemo razvojne projekte ove zemlje te promovirati individualne akcije usmjerene na održivost i podizanje kvalitete života pojedinih građana – ističe ova mlada zamjenica ministra.

Posebnu pozornost pridaje mladima te spoju znanosti i poduzetništva. Dugi niz godina surađivala je s timovima mladih ljudi preko Erasmus+ programa, najvećeg programa Europske unije na području obrazovanja, te pomagala i podupirala njihove projektne ideje i samu realizaciju. Upravo ta skupina, prema njezinu mišljenju, mora preuzeti najveću odgovornost i ulogu glavnog pokretača nužnih promjena u Hrvatskoj.

– Ovakvo pojačanje, mladim i stručnim osobama ,pokazuje da Most odlučno nastavlja slijediti princip izvrsnosti prilikom kreiranja svoga tima. Veliki potencijal leži u njezinu dugogodišnjem iskustvu upravljanja i praćenja provedbe projekata i dobrom poznavanju prilika u realnom sektoru. Vjerujemo da će Sonja svojim kompetencijama pridonijeti kako Mostu, tako i boljoj budućnosti Republike Hrvatske – izjavio je Miroslav Šimić, donedavni predsjednik Kluba zastupnika Mosta nezavisnih lista.

>> Most se obrušio na HRT: Ne rade u javnom interesu, nego u interesu HDZ-a i SDP-a

Provala
OPREZA NIKAD DOSTA
Većina provala u domove ostane nerazriješena, lani je samo u Zagrebu bilo gotovo četiri tisuće provalnih krađa

A1 izdvaja za Vas

  • bizonko1:

    Ovo je plaćeni oglas preko Grizlija, ili direktno od Braumbergera?

  • muh:

    Bez Mosta ne bi trebali novi izbori tog mosta je svima pametnim dosta.

  • ja sam gladan:

    Erasmus ...Pusičkina škola. Pa ovi u Mostu,koji god jesu,skupljaju se kao skvoteri.Most je najveća magla,a potencijalni glasaći su im intelektualno oštećeni .