Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Nova pljuska nogometu, uhićen i tajnik Udruge prvoligaša Šprajcer

Sumnja se u podmićivanje sudaca, ali optuživalo ga se i za financijske malverzacije dok je bio tajnik Nogometnog kluba Karlovca
22. prosinca 2011. u 13:24 37 komentara 8 prikaza
neven šprajcer, policija, marica, policijski kombi (1)
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

– Ne znam da je uhićen. Neven je otišao u Zagreb i očekujemo da se vrati – poručeno nam je u domu Šprajcerovih u Karlovcu, kamo smo otišli provjeriti informaciju da je tajnik Udruge prvoligaša, predsjednik Nogometnog saveza Karlovačke županije i bivši tajnik NK Karlovca lišen slobode.

Kao najčešći odgovor u nagađanjima zašto bi Šprajcer bio uhićen spominje se anonimno pismo USKOK-u koje potpisuje “nezadovoljni nogometaš”. U njemu se navodi da je NK Karlovac u prvu ligu ušao namještanjem utakmica, to jest kupovanjem naklonosti sudaca i protivničkih igrača, a da su za to najodgovorniji Šprajcer, tadašnji direktor kluba Krešimir Perković i tadašnji trener Igor Pamić. Navodno bi se na večerama sucima nudio novac u crnim kovčezima, a igrače obavijestilo da uplate listiće u kladionici i na taj način “zarade” plaću.

Neka odgovara ako je kriv

– Do viđenja – poručio nam je Milan Šulentić, blizak suradnik bivšeg sportskog direktora NK Karlovca Velimira Zajeca.

Bivši direktor Nogometnog kluba Karlovca Krešimir Perković, koji se također spominje u anonimnom pismu kao jedan od onih koji je podmićivao suce, kaže da se ne boji uhićenja i da nije dobio poziv na razgovor.

– Nemam zbog čega biti zabrinut kada smo apsolutno čisti. Anonimno pismo čista je besmislica – tvrdi Perković.

Jedan je od prozvanih i bivši trener NK Karlovca Igor Pamić poručuje da Šprajcer odgovara ako se pokaže da je kriv.

– S njim sam jako dobro surađivao i vjerujem u njegovo poštenje. Bio sam samo trener. Nikad nisam bio ni na jednoj večeri sa sucima. Upravo sam ja najviše kažnjavan jer nisam bio zadovoljan suđenjima. Možda je najbolje da se pregledaju sve snimke – kaže Pamić.

Nejasno dodaje da je u ovoj priči “posrijedi nešto drugo”.

– Što, ne znam. Svejedno mi je – tvrdi Pamić.

Nije ovo prvo anonimno pismo protiv Šprajcera. Početkom ove godine medijsku pažnju privukla su nagađanja da se protiv njega vode kazneni postupci, zbog čega ne može izvan države, što je Šprajcer zanijekao. To da zbog kaznenih postupaka ne smije putovati spominje se i u najnovijem pismu, pa se nagađa da ih je pisala ista osoba. Šprajcer je u veljači izabran za tajnika Udruge prvoligaša.

Laljak: Šokiran sam

– Šokiran sam. Iznenađen. Bio sam na pogrebu kada sam doznao za njegovo uhićenje, a prije pogreba još sam sjedio u njegovu uredu. Dok smo zajedno radili u udruzi, bio je vrlo profesionalan. Ničim se nije moglo naslutiti da je umiješan u mutne poslove. Nakon ovih silnih uhićenja, ne znam ima li više išta smisla raditi u nogometu – rekao je Laljak.

Policija već mjesecima istražuje poslovanje karlovačkog prvoligaša. Navodno je predmet istrage to što je 440.000 eura od transfera Gordana Bunoze sjelo na račun Nogometne škole Karlovca, druge pravne osobe. Isto tako, navodno su klupska knjigovotkinja i Šprajcer kao tajnik s tog računa u roku od nekoliko dana podignuli gotovo 400.000 kuna za razne namjene. No, je li to kazneno djelo, pokazat će istraga.

Hrvatska - Španjolska
SLAVE NASLOV
Pogledajte što španjolski mediji pišu nakon pobjede, dotaknuli se i hrvatskog ponosa
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu