Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU DOBILI AZIL

Njemački rekord: Više od 55 tisuća migranata vratilo se kući dobrovoljno

njemačka, migranti, izbjeglice
Foto: Reuters/PIXSELL
1/4
29.12.2016.
u 00:10

Sedmorica mladih migranata pokušala su na stanici podzemne željeznice u Berlinu zapaliti beskućnika – uslijedit će žurna deportacija

I dok stotine tisuća migranata s Bliskog istoka i dalje želi na sve moguće načine stići do Njemačke, dio njih koji su stigli u velikom migrantskom valu sada se želi vratiti natrag u svoju domovinu. Kako piše “Süddeutsche Zeitung” između siječnja i studenog pedeset i pet tisuća migranata koji nisu ostvarili pravo na azil u Njemačkoj dobrovoljno se vratilo kući. To je rekordan broj dobrovoljnog povratka izbjeglica iz Njemačke.

Najveći broj povratnika je iz Albanije, Srbije, Kosova, Iraka, Irana i Afganistana, a uglavnom se radilo o ekonomskim migrantima koji nisu imali pravo na azil. Njihovu želju za povratkom dodatno je motivirala i jednokratna pomoć njemačke vlade od 3000 eura. Osim toga Berlin je zbog opasnosti od terorističkih napada dodatno postrožio zakone kojima se regulira status azilanata, a i sami azilanti ne osjećaju se više sigurnima zbog pojačane antimigrantske klime, posebno nakon posljednjih terorističkih napada u Berlinu.

Raste i broj kriminalnih djela koja su počinili migranti u Njemačkoj, a posljednji u nizu ponovno je šokirao javnost kada se saznalo kako su sedmorica mladih migranata pokušala na stanici podzemne željeznice u Berlinu zapaliti beskućnika koji je spavao na klupi. Snimile su ih nadzorne kamere, a prema pisanju medija, bit će žurno deportirani iz Njemačke.     

Komentara 8

Avatar mason
mason
01:26 29.12.2016.

Cuj to dodu na zapad i prave problema.Nek Afganistanci ,Sebirijanci i drugi prave probleme u svojim drzavama.A sad ce za te 3 tisuce neki od njih kupit racunar i doci ovdje da pljuju zapad.

FI
Fisherman
00:43 29.12.2016.

hmm. zasto mi je ovo malo cudno.. ?

IB
ibiza
08:53 29.12.2016.

ma cim prije trebaju svojim kucama natrag ili bit ce kaos u Evropi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije