Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ništa od koncerta za Vukovar zbog svađe branitelja i gradonačelnika

Udruge su tražile u najam pozornicu i gradsku dvoranu, ali gradonačelnik ih je odbio i tvrdi da će Novska pomoći Vukovaru bez njih
30. svibnja 2016. u 08:11 20 komentara 7517 prikaza
novska
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
Pogledajte galeriju 1/4

Planirani humanitarni koncert “Za obnovu Vodotornja u Vukovaru” u Novskoj, koji su pripremali Udruga roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Udruga dragovoljaca grada Novske, Hvidra Novska i Udruga branitelja i invalida HŽ-a, podružnica Novska, neće se održati, ističu predstavnici udruga, zbog opstrukcije gradonačelnika Novske Vlade Klasana (HSLS). Koncert je bio planiran za 3. lipnja, ali je otkazan, tvrde, jer nije bilo pozitivnih odgovora na zamolbe udruga vezane uz najam pozornice i gradske dvorane.

– Pismeni dopis poslan je još 19. travnja ravnateljici Srednje škole Novska, koja je iskazala razumijevanje i uputila nas na proceduru, ali to nije realizirano. Od gradske tvrtke Novokom tražili smo binu, no uputili su nas na gradonačelnika jer je gradsko vlasništvo. No, budući da nismo dobili od njega nikakav odgovor, koncert smo morali otkazati kako ne bismo dogovorene izvođače držali u neizvjesnosti – rekao je Ivica Vulić, predsjednik Hvidre Novska.

– Oni koji inače ne surađuju s Gradom Novska, ne mogu računati ni na kakvu pomoć Grada Novske, a ako Grad bude što organizirao, to će biti ostvareno. Očekujte rješenje onakvo kakvo zaslužujete. Pomoći ćemo Vukovaru i bez vas – tako je gradonačelnik Novske Vlado Klasan odgovorio Vuliću, koji je kao gradski vijećnik HDZ-a pitao gradonačelnika gdje je zapelo oko odobrenja za binu.

klasan NO ili NS? Zbrka oko registracija: Gradonačelnik Novske protiv prijedloga MUP-a glasanje uvjerljivo Na izborima u Novskoj slavila koalicija HDZ, HSS i HČSP

Naime, gradonačelnik i pojedine udruge proistekle iz Domovinskog rata već su godinama u međusobnom sukobu te je Grad nekima od njih smanjio i dotacije iz proračuna. Uza sve to, zbog raznih sukoba nekoliko je puta intervenirala i policija. Nedavno je gradonačelnik prijavio sina čelnice jedne od udruga zbog prijetnji na društvenim mrežama.

– Mi pomažemo i Vukovaru i udrugama. Sportskom dvoranom upravlja srednja škola te školski odbor samostalno donosi odluku o korištenju jer je Sisačko-moslavačka županija osnivač škola u Novskoj zbog statusa područja od posebne državne skrbi. Dakle, ja ne odlučujem o tome. Usto, Vulić i ostali dobro znaju da nam je binu lani potrgao snijeg, a dvorana ima tribine pa bina nije ni nužna – rekao nam je Vlado Klasan.

KORUPCIJA U RH
U Otvorenom zaiskrilo između Grmoje i Keruma: Ma kome si ti platio gulaš u životu?
Priprema vozila za zimu
ZIMSKA NJEGA
Posvećujemo li svojim vozilima zimi dovoljno pažnje
 • Avatar MENSA
  MENSA:

  Kao dragovoljac Domovinskog rata s preko 4 godine "pravog" ratnog staža imam utisak da se vremenom sve to s Domovinskim ratom i braniteljima nekako izopačilo. Pa nismo valjda oblačili uniforme da bismo stekli neke privilegije (ili barem ja nisam) i ... prikaži još!) i stoji činjenica da je kod nas stvorena neka kasta "profesionalnih" domoljuba čiji pripadnici potpuno beskrupulozno "unovčuju" (da ne kažem "prostituiraju") svoj braniteljski status. Što se mene tiče jedino što bih ja smatrao i primjerenim i "dovoljnim" kao nekakva naša braniteljska "privilegija" je bilo priznavanje mirovinskoh staža u dvostrukom trajanju i jedino što je osim toga trebalo dati (ostaviti) kao braniteljsko pravo je pravo na maksimalnu zdravstvenu zaštitu bez obveze plaćanja participacije. Sve ono drugo i ono iznad toga je jednostavno neka vrsta nepravde prema svima onima onima koji iz ovih ili onih razloga nisu bili ili nisu ni mogli biti branitelji u vrijeme Domovinskog rata (npr. neki tada nisu još bili ni rođeni, neki su bili prestari ili bolesni itd.) I naše braniteljske udruge su se potpuno izrodile i pretvorile su se u neku "bazu" za izvjestan broj ljudi koji preko tih udruga izravno ili neizravno stječu određenu , konkretnu materijalnu, političku i inu korist. Zbog svega toga u široj javnosti se u sve većoj mjeri zamječuje određeni animozitet prema cijeloj braniteljskoj populaciji što je u stvari jedna posebna tragedija, jer kako sam i rekao ...sve se to nekako izopačilo i manje više pretvorilo u neku vrstu profesionalnog domoljublje jednog (manjeg) dijela branitelja. Nije to dobro! Nije!

 • stomiovotreba:

  Mozda jedan sator?

 • Bjelovar112:

  U vecini sredina gdje lokalnu vlast ne obnasa HDZ Hvidra ima problem a zasto ? Jednostavno zatoj jer se stavila na raspolaganje jednoj stranci pa Đakic cim je postao saborski zastupnik HDZ a trebao je u Hvidri podnijeti ostavku . ... prikaži još! Ovako on malo zastupa stranku a po potrebi invalide i to kako treba .A vidjevsi njega njegovi predstavnici Hvidre na lokalnim razinama isto rade na štetu svih i HRVI.