Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NO ili NS?

Zbrka oko registracija: Gradonačelnik Novske protiv prijedloga MUP-a

klasan
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
08.04.2015.
u 12:28

Gradonačelnik i načelnici se ne slažu s prijedlogom MUP-a da NS bude oznaka za Novsku i susjedne općine

Čelnici Grada Novske, Općine Jasenovac, Općine Lipovljani i Policijske postaje Novska održali su sastanak kako bi usuglasili zajednički stav o prijedlogu Ministarstva unutarnjih poslova oko predloženog izgleda i naziva buduće registracijske tablice za motorna vozila.

Gradonačelnik i načelnici se ne slažu s prijedlogom MUP-a da NS bude oznaka za Novsku i susjedne općine.

 - Iako je oznaka NO predviđena za Grad Novalju, stajališta smo da zbog znatno većeg broja stanovnika i registriranih motornih vozila Novska ima prioritet. Naime, Grad Novska ima više registriranih vozila (5512), nego Grad Novalja stanovnika (3663). Verzija s oznakom NK može biti pričuvno rješenje, rekao je gradonačelnik Novske Vlado Klasan (HSLS).

Čelnici općina Jasenovac i Lipovljani, Marija Mačković (HDZ) i Mario Ribar (HSS), predložili su i vraćanje hrvatskog grba umjesto "kockica" u registracijske pločice pa su oba zaključka upućena Ministarstvu unutarnjih poslova.

>> Ovo je nova registarska pločica, od zloporaba će je štititi - bar kod!

Komentara 12

OR
orehnjaca
14:49 08.04.2015.

Bravo celnicima opcina Jasenovac I Lipovljani!!! Sve Hrvatske opcine bi vas trebale slijediti u vasem zahtjevu!!

Avatar gecdra
gecdra
14:44 08.04.2015.

Kaj budu ostale pločice ili bu se i to posrbilo u "tablice".

Avatar airbizz
airbizz
13:17 08.04.2015.

kad bi ostale sadašnje reg.tablice ne bi se ljudi prepucavali oko minornih stvari.imamo tablicu koja predstavlja našu državu,imamo tablice koje u potpunosti zadovoljavaju sve zakonske i suverene regulative.ako europa traži oznaku eu,stavi se plava naljepnica.ovo mijenjanje mi sliči na svakogodišnje mjenjanje školskih udžbenika.privatni kapital je posrijedi ili kako bi naš još uvijek važeći zakonik rekao-korupcija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije