Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrabra cura

Nikolina želi raditi, kad ne može tu, može na brodu

nikolina
ALEN BRODAR/VLM
11.03.2011.
u 15:12

Ova djevojka pronašla je agenciju iz Miamija, otišla na razgovor u Beograd, a slijedi obuka u Londonu

Svatko je kovač svoje sreće, izreka je koja možda najbolje opisuje 21-godišnju Nikolinu Gebert iz Krapine, inače medicinsku kozmetičarku. Budući da ne može naći posao u svojoj struci u Hrvatskoj, odlučila je poduzeti konkretne korake i posao pronaći na prekooceanskom brodu. I uspjela je!

Jedna od mnogih

– Nakon završetka škole dvije sam godine radila u struci, ali početkom rujna prošle godine dobila sam otkaz kao višak. Otad sam tražila posao u struci, a bila su samo dva oglasa za poslove u Zagrebu. No, nisam primljena. Kada sam čula za mogućnost rada na brodu, kruzeru, nisam puno razmišljala – prepričava Nikolina, koja živi u dvosobnom stanu s majkom, očuhom, dvije sestre i djedom.

– Čitala sam po forumima, a mnogi koji su već tako radili hvalili su agenciju Employment power sa sjedištem u Miamiju kao najpouzdaniju – objašnjava Nikolina. Na njihovu adresu poslala je životopis na engleskom jeziku, a morala je odabrati i između Kopra, Budimpešte i Beograda te u kojem terminu će ići na razgovor za posao.

– Odlučila sam se za Beograd, a na razgovoru za posao imala sam pismeni test iz teorije struke, usmeni intervju na engleskom jeziku i praktični dio koji oni izaberu. Morala sam napraviti nokte na ruci – prisjeća se Nikolina.

Rezultati su bili za tjedan dana i zvali su je da mora doći ponovno jer nije znala napraviti akrilne nokte, što je u međuvremenu naučila. U veljači je to u Zagrebu i dokazala i već je isti dan doznala da je prošla.

– Još me čeka medicinski pregled i obuka za brod u Londonu, kamo putujem 17. travnja. Taj put morat ću platiti sama, a agencija plaća put od Londona do broda – kaže Nikolina, koju će nakon mjesec i pol obuke rasporediti na brod. Morat će izvaditi i američku vizu te dozvolu za rad na brodu, na kojem bi trebala raditi deset mjeseci.

Falit će joj kave

– Falit će mi mama i sestre, cijela obitelj, ali i kave s prijateljicama, još ni sama zapravo ne znam što to znači. Ali idem, nije me strah novih izazova i posla, a, na žalost, mislim da u Hrvatskoj, barem što se posla tiče, nemam budućnosti – kaže Nikolina.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije