Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nikola Kajkić: Ministar pravosuđa RH radi novog propusta mora podnijeti ostavku

- U svome radu i istraživanju otkrio sam puno propusta ali ovakav još nisam! Zbog ovog propusta i skandala ministar mora dati ostavku, ističe Kajkić
17. veljače 2021. u 14:44 6 komentara 2345 prikaza
Foto: PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Na svome Facebook profilu Nikola Kajkić, suspendirani djelatnik MUP-a RH koji je radio na otkrivanju ratnih zločina, izvijestio je o, kako navodi, novom propustu hrvatskog pravosuđa.

Zagreb: Trgovački sud zatvoren radi oštećenja nastalih u potresu UHIĆENO VIŠE OSOBA Na stečajevima 'izvukli' 30 milijuna kuna: Među uhićenima i sudac Trgovačkog suda

- U svome radu i istraživanju otkrio sam puno propusta ali ovakav još nisam! Zbog ovog propusta i skandala ministar mora dati ostavku, ističe Kajkić.  

Pojašnjava kako je 13. siječnja 2021. godine u Beogradu, po europskom uhidbenom nalogu i temeljem pravomoćne sudske odluke uhićen ratni zločinac Dragan Ćirić koji je osuđen na 6 godina zatvora za ratne zločine prema civilnom stanovništvu, počinjene 1991/1992 u selu Mikluševci. Inače je Ćirić državljanin RH, a osuđen je i pred Županijskim sudom u Vukovaru (2009-2010), i nalazio se u bijegu.

Po navodima Kajkića srbijanska policija je Čirića uhitila u Beogradu i stavila ga u ekstradicijski pritvor. Tvrdi kako je o tome Srbija službeno izvijestila i Ministarstvo pravosuđa RH koje je po zaprimanju obavijesti bilo dužno u roku od 18 dana, tok je bio 5. veljače 2021. godine, dostaviti molbu ili zahtjev za izručenje Dragana Ćirića u Hrvatsku gdje je po izručenju trebao odslužiti  kaznu zatvora od 6 godina.

kovacic MIHAEL KOVAČIĆ Uhićeni sudac i prije je imao problema s policijom: Pucao iz ilegalnog pištolja, policiji odbili nalog za pretragu

- S obzirom da je propustom Ministarstva pravosuđa RH protekao obvezni zakonski rok od 18 dana, odnosno da Ministarstvo pravosuđa nije u roku od 18 dana, dostavilo Ministarstvu pravde Srbije, zahtjev odnosno zamolbu za izručenje osuđenog ratnog zločinca Dragan Ćirić, isti je pušten na slobodu u Republiku Srbiju te više ne postoji mogućnost da se zahtijeva njegovo izručenje i izdržavanje kazne za ratni zločin koji je počinio u Hrvatskoj s obzirom da je uporište za izbjegavanje služenja kazne pronašao u stjecanju državljanstva Srbije za što je podnio zahtjev podnio odmah nakon puštanja na slobodu, navodi Kajkić.

Pojašnjava kako je se Dragana Ćirića u pravomoćnoj sudskoj odluci teretilo da je zajedno sa ostalom srpskim parapostrojbama u Mikluševcima, u Vukovarsko – srijemskoj županiji,  zlostavljao civile, fizički ih batinao i zatvarao odnosno lišio slobode, otimao im imovinu te ih prisiljavao da daju izjave kojom se odriču svoje imovine u korist SAO Krajine.

Arheološko nalazište kod Bojne
TAJNA GROBA BROJ 4
Nepoznati hrvatski vladar iz 8. stoljeća otvara novo poglavlje povijesti
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
 • Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
  Posjetio Titov muzej-tko sam?:

  To je ta "suverena" "domoljubna" Plenkovićeva Vlada. Treba li nekome još dokaza?

 • Deleted user:

  pupavac je najbolji politicar u hrvatskoj .....premrezio je sve ustanove pa i ministarstvo uprave gdje donedavno radio i milosevic po kljucu...

 • reborn:

  Nije to slučajni propust već namjerno učinjeni ustupak po zahtjevu koalicijskog partnera.