Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suspendirani djelatnik MUP-a

Nikola Kajkić: Ministar pravosuđa RH radi novog propusta mora podnijeti ostavku

Foto: PIXSELL
1/3
17.02.2021.
u 14:44

- U svome radu i istraživanju otkrio sam puno propusta ali ovakav još nisam! Zbog ovog propusta i skandala ministar mora dati ostavku, ističe Kajkić

Na svome Facebook profilu Nikola Kajkić, suspendirani djelatnik MUP-a RH koji je radio na otkrivanju ratnih zločina, izvijestio je o, kako navodi, novom propustu hrvatskog pravosuđa.

- U svome radu i istraživanju otkrio sam puno propusta ali ovakav još nisam! Zbog ovog propusta i skandala ministar mora dati ostavku, ističe Kajkić.  

Pojašnjava kako je 13. siječnja 2021. godine u Beogradu, po europskom uhidbenom nalogu i temeljem pravomoćne sudske odluke uhićen ratni zločinac Dragan Ćirić koji je osuđen na 6 godina zatvora za ratne zločine prema civilnom stanovništvu, počinjene 1991/1992 u selu Mikluševci. Inače je Ćirić državljanin RH, a osuđen je i pred Županijskim sudom u Vukovaru (2009-2010), i nalazio se u bijegu.

Po navodima Kajkića srbijanska policija je Čirića uhitila u Beogradu i stavila ga u ekstradicijski pritvor. Tvrdi kako je o tome Srbija službeno izvijestila i Ministarstvo pravosuđa RH koje je po zaprimanju obavijesti bilo dužno u roku od 18 dana, tok je bio 5. veljače 2021. godine, dostaviti molbu ili zahtjev za izručenje Dragana Ćirića u Hrvatsku gdje je po izručenju trebao odslužiti  kaznu zatvora od 6 godina.

- S obzirom da je propustom Ministarstva pravosuđa RH protekao obvezni zakonski rok od 18 dana, odnosno da Ministarstvo pravosuđa nije u roku od 18 dana, dostavilo Ministarstvu pravde Srbije, zahtjev odnosno zamolbu za izručenje osuđenog ratnog zločinca Dragan Ćirić, isti je pušten na slobodu u Republiku Srbiju te više ne postoji mogućnost da se zahtijeva njegovo izručenje i izdržavanje kazne za ratni zločin koji je počinio u Hrvatskoj s obzirom da je uporište za izbjegavanje služenja kazne pronašao u stjecanju državljanstva Srbije za što je podnio zahtjev podnio odmah nakon puštanja na slobodu, navodi Kajkić.

Pojašnjava kako je se Dragana Ćirića u pravomoćnoj sudskoj odluci teretilo da je zajedno sa ostalom srpskim parapostrojbama u Mikluševcima, u Vukovarsko – srijemskoj županiji,  zlostavljao civile, fizički ih batinao i zatvarao odnosno lišio slobode, otimao im imovinu te ih prisiljavao da daju izjave kojom se odriču svoje imovine u korist SAO Krajine.

Komentara 6

Avatar Posjetio Titov muzej-tko sam?
Posjetio Titov muzej-tko sam?
14:58 17.02.2021.

To je ta "suverena" "domoljubna" Plenkovićeva Vlada. Treba li nekome još dokaza?

DU
Deleted user
15:11 17.02.2021.

pupavac je najbolji politicar u hrvatskoj .....premrezio je sve ustanove pa i ministarstvo uprave gdje donedavno radio i milosevic po kljucu...

RE
reborn
17:15 17.02.2021.

Nije to slučajni propust već namjerno učinjeni ustupak po zahtjevu koalicijskog partnera.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije