Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škoro o koaliciji:

'Nije bitno s kim, bitno je ima li netko političku volju, da dođe i kaže ovako dalje ne može'

Zagreb: Miroslav Škoro posadio javor povodom Dana zaštite prirode
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
02.06.2020.
u 21:56

Imali smo Vladu koja je sama sebi bila svrha. Cilj ove Vlade je bio ostati na vlasti četiri godine po cijenu mijenjanja 14, 15 ministara, mijenjanja koalicijskih partnera, kaže Miroslav Škoro

Miroslav Škoro uvjeren je kako će njegov Domovinski pokret na parlamentarnim izborima ostvariti odličan rezultat i da će tim rezultatom sebe 'graditi kao prvu opciju, a ne treću'.

– Mi smo zakonodavstvom stvorili takvu situaciju da omogućavamo korupciju, mi čovjeku koji radi kao referent omogućavamo da on ima diskreciono pravo nekomu dati neko rješenje ili ne. Nije bitno s kim, SDP, HDZ, Miroslav Škoro, samo je bitno ima li netko političku volju, da netko dođe i kaže ovako dalje ne može – odgovorio je na pitanje s kime će provesti reforme u HRT-ovoj emsiji 1 na 1.

Rekao je da će prije izbora komunicirati određene stvari koje će biti minimum pristojnosti i sa strane Pokreta, a i prema biračima da ljudi znaju što će tražiti kada je u pitanju buduće koaliranje.

– Ono što mene zanima je da zakonom reguliramo činjenicu da se u Hrvatskoj biraju liste i na toj listi bude jedan preferencijalni glas. Hoću promijeniti da ne može netko pretrčavati iz jedne političke opcije u drugu, nego mora vratiti svoj mandat listi. To sam ja napravio, a nitko me nije tjerao – istaknuo je.

VIDEO Škoro: Pred nama je politička utakmica

Govorio je i o svojim političkim uvjerenjima.

– Kada je u pitanju hrvatski nacionalni interes, kada je u pitanju hrvatska država i naš suverenitet, apsolutno sam desno, ako je to tako po političkom rječniku. Međutim, kada su u pitanju radnička prava, socijala i sve ono s obzirom na background, kako sam odgojen i na činjenicu da baštinim kršćansko učenje ja sam tu lijevo – kazao je.

Rekao je kako je on po svjetonazoru tamo gdje je papa Franjo.

–  Ja sam tamo gdje je on, po svom svjetonazoru i mislim da je to nešto što ne možemo svrstati ni lijevo ni desno. Ja bih rekao da sam ja jedan običan prosječan hrvatski čovjek koji je ponosan na činjenicu da živi u svojoj zemlji. Živio sam u inozemstvu i znam što znači kada ti ne znaju izgovoriti ime, znam što znači biti stranac i znam možda drugačije sagledati neke stvari kojima nas je Bog i povijest blagoslovila da imamo svoju zemlju – kazao je Škoro.

Komentirao je i rad Vlade.

– Imali smo Vladu koja je sama sebi bila svrha. Cilj ove Vlade je bio ostati na vlasti četiri godine po cijenu mijenjanja 14, 15 ministara, mijenjanja koalicijskih partnera i dovođenja Hrvatske u jednu vrlo apsurdnu situaciju u kojoj gospodin Pupovac i ta manjinska lista, kao što je HNS koje je jedno uistinu ozbiljno trgovačko društvo i jednu količinu prebjega, tih tzv. žetončića se vladalo zemljom – rekao j Škoro.

Ključne riječi

Komentara 18

Avatar Žac Dubrava
Žac Dubrava
23:09 02.06.2020.

Hrvati će za svoje, jugolevičari svoje, uhljebi/lopine/izdajice svoje. Svatko za svoje. Škoro gazi partije. Partijo iz dva dijela ponovno ćeš biti cijela!

DI
Dingač
22:18 02.06.2020.

sve što je škoro rekao bilo je ispravno. na referendumu građani izražavaju svoje mišljenje ili voju i nema mjesta sumnji da li su naši građani zreli za to. dobri zakoni i dobro plaćeni izvršitelji čine dobru državu s malo korupcije i krađe.

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
22:16 02.06.2020.

ajmo Škoro!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije