Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA LISTI HDZ-A

Petir: Ja mogu otvoreno reći da ne želim da ljevica dođe na vlast

Marijana Petir glasovanje za Europski parlament obavila u Mustafinoj Kladi
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/3
02.06.2020.
u 19:50

Vjeruje da će HDZ zajedno s nezavisnima na svojim listama osvojiti većinu

Ne bih željela pridonijeti da se glasovi od centra prema desno rasipaju, rekla Marijana Petir za Dnevnik HRT-a. Petir na parlamentarne izbore izlazi kao nezavisna zastupnica na listi HDZ-a u šestoj izbornoj jedinici.

Na pitanje kako to da se odlučila za HDZ, a ne za Domovinski pokret Miroslava Škore, s kojim je također pregovarala, rekla je da je ovo prijeloman trenutak za Hrvatsku i da ne bi željela pridonijeti tome da se glasovi od centra prema desno rasipaju jer "znamo kakav izborni zakon imamo" pa bi ti glasovi mogli završiti u rukama onih "koje ne želimo na vlasti".

- A ja mogu otvoreno reći da ne želim da ljevica dođe na vlast, dodala je.

Komentirala je Miroslava Škoru i rekla: "On želi dobro Hrvatskoj jednako kao i ja, naši putevi kako to ostvariti i ciljevi i programi se ipak ponešto u tom dijelu razlikuju".

Petir je rekla kako je s Andrejem Plenkovićem razgovarala o programima i projektima koji su važni za Hrvatsku, a koji se podosta odnose i na sektor koji ona podulje prati - poljoprivredu i ruralni razvoj.

Vjeruje da će HDZ zajedno s nezavisnima na svojim listama osvojiti većinu, a u slučaju potrebe podrške i koaliranja zalaže se da to bude s onima koji dijele iste programske vrijednosti i načela koja teže zaštiti općih ljudskih i tradicionalnih vrijednosti.

Komentara 18

LU
luksa
20:53 02.06.2020.

Nositelj liste u njezinoj uzbornoj jedinici je Davor Božinović. Oličenje desnice! Poslije izbora koalirat će sa Pupovcem i SDPom ? P etirka odavno gleda samo svoj interes i glumi nekakvu krščansku heroinu a u stvari je prodana duša.

KO
komunikolog
20:53 02.06.2020.

A Plenković je kao desnica?

Avatar Observer
Observer
20:35 02.06.2020.

Drugi mandat u EU Parlamentu nije uspio, Euri polako nestaju, potrebno je uhljebljenje a gdje nego u HDZ-u

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije