Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nemar građana

Nezakonito bacaju fekalije po Čiovu: 'Imam tablice počinitelja, ali ništa nije završilo na policiji'

Čiovo
Foto: DalmacijaDanas
1/13
18.06.2020.
u 10:24

Imam fotografije i zgrožen sam. Nas, koje nije ubila korona, ubit će fekalije i smeće, priča ljutiti stanovnik

Nakon što je u srijedu objavljena vijest da je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim se sumnjiči trojicu muškaraca za onečišćavanje okoliša, stanovnik Čiova prijavio je istu stvar u svom mjestu. 

Trojica muškaraca prijavljena su DORH-u jer su 12. lipnja navodno cisternama istovarili otpad – fekalije kod Bibinja, iako to tamo nije zakonski predviđeno.

Stanovnik se nedugo nakon toga javio s istim problemom, a kako govori, policija zasad nije reagirala na njegove dojave, piše Dalmacija danas. 

– Istu stvar imamo na Čiovu. Počinitelja ne znam, ali imam fotografije i mogu reći da sam zgrožen. Nas, koje nije ubila korona, ubit će fekalije i smeće – govori ljutiti stanovnik. 

– Ovu vrstu devastacije i onečišćenja prirode prijavio sam Općini. Imam čak i tablice vozila koje je izlijevalo fekalije. U konačnici su u Općini čovjeku koji je ovo napravio dojavili da sam ga prijavio i ništa nije završilo na policiji – nadodaje. 

 

 

Komentara 3

SI
sisavac
11:47 18.06.2020.

hm, zakon je što se tiče odbacivanja otpada u okoliš dosta jasan, i kazne nisu male. što ne objavi ime osobe u općini, gradu, kojima je prijavio. jer čiovom upravljaju i trogir i split i okrug. nek to prijavi na sve tri adrese, i ministarstvu zaštite okoliša, inspekciji. i nek ovi u gradu i općini znaju da je prijava išla na više adresa. ovi 'uhljebi' sasvim drugačije reagiraju kad vide i znaju da je tu prijavu zaprimilo više osoba, i da će ih pitati što su poduzeli.

Avatar rubinet
rubinet
18:27 18.06.2020.

Pa neka sve te eko udruge,zeleni i ostali, prijave stvar policiji,komunalnom redarstvu,inspektoratu,ministarstvu. Neka dignu javnost na noge. Neka obavijeste medije.I tada se stvar neće moći prikriti.

JU
JULIA
11:09 18.06.2020.

Dobro dosli dragi Turisti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije