Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oprezno u prometu

Nevrijeme na jugu: Pada tuča u Dalmaciji i Lici, nesreće na A1, u prekidu su trajektne linije

promet
Foto: HAK/ Ivo Cagalj/PIXSELL/DHMZ
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
17.01.2023.
u 07:46

Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak i da na put ne kreću bez zimske opreme

U Dalmaciji i Lici povremeno pada tuča, na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče zbog prometnih nesreća između tunela Mala Kapela i odmorišta Modruš u smjeru Zagreba te između Svetog Roka i Maslenice prema  Dubrovniku vozi se uz ograničenje brzine 40 km na sat, izvijestio je u utorak HAK. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski.  Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti, naveo je Hrvatski autoklub.

Vozačima se savjetuje da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnost i na put ne kreću bez zimske opreme. Za sav promet zatvorena je zbog zimskih uvjeta državna cesta DC547 Sveti Rok – Mali Alan.

U prekidu trajektne linije

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektna linija Prapratno – Sobra; katamaranske linije Mali Lošinj – Cres – Rijeka, Novalja – Rab – Rijeka, Vis – Split, Lastovo – Korčula – Dubrovnik, Dubrovnik – Šipan – Mljet, Korčula – Hvar – Split, Ubli – Vela Luka – Hvar – Split te Split – Bol –  Jelsa (s polaskom u 16 sati iz Splita).

U prekidu je i brodska linija Mali Lošinj – Unije – Susak. Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Podsjetimo, za područje srednje i južne Dalmacije izdan je crveni meteoalarm zbog mjestimice jakog i vrlo jakog juga i jugozapadnjaka. "Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu. Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegava putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa, ako putujete, pratite informacije o prometu", stoji u upozorenju DHMZ-a.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zidam spremno
zidam spremno
08:52 17.01.2023.

Dakle, lijepo da ste redesignirali portal ali ste totalno sfušali dio koji se odnosi na komentare članaka. ajmo redom - na headeru stranice ne vidi se avatar slika profila nego samo čovječuljak. Kad klikneš tamo i otvore ti se reakcije na komentare, niti na jednu ne možeš kliknuti da te odvede tamo, nego moraš ući u profil i tražiti po historyu taj komentar. Nema više opcije "označi sve kao pročitano". Nema više buttona za brisanje komentara koji je aktivan par minuta nakon objave konmentara. Kad klikneš na "odgovori" ispod komentara, ili kad klikneš na button da vidiš odgovore na neki komentar, svako toliko ti se dogodi "blank screen". To za početak. Kad nadjem još, javim.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije