Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETICIJA

Neka pokažu da im je stalo do običnih ljudi!

06.03.2009.
u 18:12

U organizaciji Izvršnog odbora za pravedan otkup stanova, u Vukovaru je danas počelo potpisivanje peticije kojom se traži od predsjednika RH, Vlade, saborskih zastupnika i drugih najviših državnih dužnosnika da se odreknu 50 posto svojih plaća u korist socijalno ugroženih, umirovljenika i radnika koji imaju primanja manja od 3000 kuna.

Traže i da socijalno najugroženije skupine građana budu oslobođene plaćanja HRT pretplate, dok bi ostali pretplatu plaćali prema razini svojih primanja.

– Ne znam koliko je realno da ćemo uspjeti u našim zamislima, ali nije rješenje ni samo sjediti i šutjeti. Veliki broj građana teško živi, a ovo je način da državni dužnosnici konkretnim primjerima dokažu da im je stalo do običnih ljudi kojima je pomoć potrebna – rekao je pokretač peticije Stevo Kušnjir.

– Supruga i ja živimo od 950 kuna socijalne pomoći, što nam nije dosta ni za kruh svaki dan. Skupljam boce i željezo kako bih zaradio koju kunu da preživim – rekao je Stanko Grabovac.

Potpisi - koji se do ponedjeljka skupljaju u Borovu naselju, a sljedećeg tjedna i u Vukovaru - bit će poslani Stjepanu Mesiću, Luki Bebiću, Ivi Sanaderu, Pučkom pravobranitelju te svim saborskim zastupnicima. (bb)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije