Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do 16. lipnja

Natječaj za direktora Hrvatske turističke zajednice

Pula: Predstavljene promotivne aktivnosti HTZ-a za 2020.
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/3
17.05.2022.
u 20:04

Turistički kuloari još nisu iznjedrili sadašnje, nove pretendente na poziciju direktora Hrvatske turističke zajednice, a aktualni direktor K. Staničić danas nije odgovorio na pitanje ima li ambicije voditi HTZ i iduće četiri godine

Na tržištu rada od danas je slobodna i pozicija direktora Hrvatske turističke zajednice.

Natječaj za izbor čelnog čovjeka nacionalne turističke organizacije objavljen je na temelju odluke Turističkog vijeća HTZ-a prema Zakonu o turističkim zajednicama, koji po novom za direktore propisuje četverogodišnje mandate. Otvoren je 30 dana i prijave se primaju do kraja dana 16. lipnja.

Zainteresirani moraju imati završen preddiplomski i diplomski sveučilišni studij, integrirani preddiplomski i diplomski sveučilišni studij ili specijalistički diplomski stručni studij, te najmanje pet godina radnoga iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, a među ostalim moraju znati jedan strani jezik te poznavati još jedan.

Kandidati moraju priložiti i prijedlog četverogodišnjeg programa rada Hrvatske turističke zajednice. Sadašnji direktor HTZ-a Kristjan Staničić na toj je poziciji od srpnja 2017. godine, imenovan je u vrijeme kada je ministar turizma, koji je po funkciji i predsjednik Hrvatske turističke zajednice, bio Gari Cappelli, a u konkurenciji je tada bilo sedam kandidata.

Turistički kuloari još nisu iznjedrili sadašnje, nove pretendente na poziciju direktora Hrvatske turističke zajednice, a aktualni direktor K. Staničić danas nije odgovorio na pitanje ima li ambicije voditi HTZ i iduće četiri godine, odnosno hoće li se javiti na natječaj. Prema prvim spekulacijama u turističkim krugovima da se naslutiti kako branša manje-više računa s tim da promjene na čelu nacionalne turističke organizacije neće biti. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije