Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
domovinski rat

Nataša Kandić: Neka Nikolić kaže što se događalo u Antinu 1991.

'16.10.010., hotel Westin, Zagreb - Sedmi regionalni forum za tranzicijsku pravdu. Natasa Kandic.  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Žarko Bašić/PIXSELL
29.08.2012.
u 08:17

Nikolić dobiti može jaku regionalnu i međunarodnu potporu ako u kontekstu REKOM-a spomene Antin, smatra Kandić

Predsjednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić izjavila je u intervjuu beogradskom Danasu da bi predsjednik Srbije Tomislav Nikolić dobio jaku međunarodnu potporu kada bi rekao što se zaista događalo u Antinu 1991. kada je tamo boravio kao Šešešljev dragovoljac i koja je bila njegova uloga. Dodala je da je REKOM, Regionalna komisija za utvrđivanje činjenica o ratnim zločinima, zainteresirana za susret s Nikolićem iz više razloga.

– Za nas koji vodimo postupak REKOM, Tomislav Nikolić je predsjednik Srbije i njegova potpora je vrlo važna. Bez njegove potpore nema međudržavne komisije REKOM. Tomislava Nikolića imala sam prilike vidjeti samo jednom i to na sudu u povodu njegove tužbe za klevetu i uvredu zbog mojih izjava da ima podataka koji upućuju na vezu između njegove nazočnosti u Antinu 1991. i ubojstva i nestanka hrvatskih civila iz toga sela. Slučaj Antina dobar je primjer i argument zašto nam je REKOM potreban. Tomislav Nikolić uvijek je tvrdio da u vrijeme njegove nazočnosti u Antinu nitko od Hrvata nije ubijen. To treba reći neka neovisna institucija koju će priznati sve države u regiji. Moje mišljenje ja da Tomislav Nikolić dobiti može jaku regionalnu i međunarodnu potporu ako u kontekstu REKOM-a spomene Antin i kaže da je njemu osobno vrlo važno da građane Hrvatske uvjeri kako ništa loše nije učinio dok je kao dragovoljac boravio u Antinu. Ima stotine događaja kao u Antinu, koji traže hitno razjašnjenje na regionalnoj razini – rekla je Nataša Kandić za Danas.

Objasnila je da je Nikolić izgubio na sudu u postupku protiv nje te da je Okružni sud u Beogradu ukinuo presudu Općinskog suda u Zemunu, koji ju je proglasio odgovornom za klevetu, ali je u međuvremenu slučaj zastario.

Komentara 33

OB
-obrisani-
08:52 29.08.2012.

Što se događalo?.. Popio čovjek pivu i pojeo ćevape.. što će drugo reći..

OB
-obrisani-
08:52 29.08.2012.

REKOM je osnovao London preko šoroševskih filijala i htio bi preko te institucije,koja bi trebala imati paradržavne i nadržavne ovlasti da uređuje stvari politički u njihovom vlastitom interesu.

Avatar Uzdanica
Uzdanica
08:44 29.08.2012.

antin je selo na cesti osijek vinkovci i u markušici skrenete lijevo . . što se dogodilo zna moja susjheda kojoj su oca ubili . . a nikolić nije slučajnost, srbija i danas luduje - nataša je normalna i iznimka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije