Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dugo suđenje

Nakon tri godine, Sanader se počinje braniti u aferi Planinska

Ivo Sanader
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
11.01.2016.
u 06:45

USKOK tereti Sanadera da je od Stjepana Fiolića, mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, uzeo 17 milijuna kuna provizije

Gotovo tri godine nakon što je kazao nisam kriv! Ivo Sanader danas bi u sudnici zagrebačkog Županijskog suda trebao objasniti zašto smatra da nije počinio ono za što ga USKOK tereti u aferi Planinska.

Bivši bi premijer nakon suđenja koje je počelo u travnju 2013. i koje je obilovalo prekidima zbog njegova zdravstvenog stanja, koji su se intenzivirali lani, danas trebao početi s iznošenjem obrane. Barem je tako najavljeno u prosincu kada je bio dovršen dokazni postupak, a Sanaderova je obrana zatražila prekid kako bi bivši premijer pripremio obranu. Sanader je tek nedavno izašao iz zatvora te je otišao u Split u posjet majci, pravdao je zahtjev za prekid rasprave Sanaderov branitelj Čedo Prodanović.

Sanader je u prosincu 2015. prvi put od početka suđenja na raspravu došao sa slobode, što mu je omogućeno jer je u međuvremenu Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za aferu Hypo i Ina MOL, a Vrhovni nepravomoćnu za aferu Fimi media. Promatrači će kazati da je Sanader suđenje za aferu Planinska mudro iskoristio kako bi dočekao za njega povoljan rasplet u preostalim aferama. Jer to je suđenje protekle godine bezbroj puta odgađano zbog Sanaderovih problema sa želucem, tlakom, srcem, virozama...

Koliko će njegova sloboda potrajati ovisit će o presudi za aferu Planinska, u kojoj ga USKOK tereti da je od Stjepana Fiolića, mesara i bivšeg saborskog zastupnika HDZ-a, uzeo 17 milijuna kuna provizije, a sve kako bi Fioliću omogućio da 2009. Ministarstvu regionalne obnove i razvoja proda zgradu u Planinskoj. Fiolić je do u detalj opisao kako je Sanaderu u kutijama nosio 17 milijuna kuna, a nešto je o svemu imao reći i Petar Čobanković, bivši HDZ-ov ministar, koji je temeljem nagodbe s USKOK-om, osuđen na rad za opće dobro.

>> Sanader u ponedjeljak iznosi obranu u slučaju Planinska 

>> Spojeni predmeti protiv Sanadera i Hernadija u slučaju INA-MOL

Komentara 17

IB
ivan.biljan68
09:30 11.01.2016.

Eeee,moj imenjače,na koje i se ti niske grane spustio...da te vozaju po zatvorima i sudovima,a nisi htio pošteno živit,ko većina poštenog naroda,jer ima jedna manjina poput tebe,koji se bave"sivom ekonomijom. Nismo zamišljali ovakvu demokraciju,jer naši dični sudovi,pogledavajući"kroz prste"mnogima,doveli su do toga,da više nitko ne preže pred zakonom,jer ovo se i ne zove zakon

AN
antonelić
22:45 11.01.2016.

pošteni domoljubi , članovi i simpatizeri kradezea kažu : "on je nas prevario" .... a pošteni ranojutarnji berači boca po kontejnerima (86% vjernici) kažu : "on nam je pružio nadu u izbavljenje" ... javite mi što kažu crvrni kmeri , orijunaši , agnostici i udbaši ???

RM
rmd3
14:04 11.01.2016.

Da je u Americi pokro tolke ljude za par mjeseci bi ga osudili i sve mu zapljenili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije