Naslovnica Vijesti Hrvatska

NO Podravke bez odluke. Ministar Goran Marić navodno prijetio i ostavkom

U Nadzornom odboru sjede tri predstavnika države i četiri iz mirovinskih fondova. Dogovor je bio da država predloži predsjednika uprave a mirovinci članove.
22. veljače 2017. u 23:12 63 komentara 8012 prikaza
Podravka
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/5

Odabir novog predsjednika uprave Podravke neće biti lak. Potvrdio je to petosatni sastanak Nadzornog odbora u srijedu na kojem do dogovora nije došlo. Ali odluka će se morat donijet u četvrtak, jer mandat sadašnjoj upravi na čelu sa Zvonimirom Mršićem istječe u ponoć. 

Problem je ne samo što predstavnici države i mirovinski fondovi imaju različita stajališta, nego što se ne može niti postići dogovor unutar članova Vlade. Dogovoreno  je da država predloži ime novog predsjednika uprave, a mirovinski fondovi članove uprave. Premijer je čak bio spreman zbog dobrih rezultata produljiti mandat sadašnjoj upravi, no ostali članovi stranke to nisu dobro dočekali, pa  je navodno ministar Goran Marić prijetio ostavkom. 

No i jučer je bilo sličnih prijetnji. Marić želi na mjestu čelnika Podravke samo Marina Pucara. U ime Marića Pucarovo ime na sjednici Nadzornog odbora forsirao je predsjednik HGK i član NO Podravke Luka Burilović. Pucar je bio član Podravke, a potom predsjednik uprave Zvečeva, s kojeg je mjesta navodno morao otići. Zbog čega i neki sumnjaju u njegove kompetentnosti. Uglavnom, uvjet koji je dao Marić razbuktao je atmosferu u stranci, pa s druge strane ostavkama sada prijete predstavnici zajednice poduzetnika, branitelja i gradskog odbora Koprivničke županije. 

Mirovinski fondovi su pak navodno su na sjednici tražili i da se uprava proširi na nove članove. Kako god, loši start koji će teško usklađeno voditi kompaniju, a nakon izvrsnih rezultata bilo bi ružno gledati da ili nesposobna uprava ili ona koja se neće moći dogovoriti donosi promašene poteze. Uz Pucara, za čelnika Podravke spominjalo se je i ime profesora s Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Marka Kolakovića, bivšeg člana uprave Croatia osiguranja Damira Mihanovića te kandidata koji se zadnja dva dana spominjao kao najizvjesniji kandidat – Gordan Kolak, koji je pak bio prijedlog ministra Damira Krstičevića.

>> Zvonimir Mršić odlazi iz Podravke, njegov je nasljednik Gordan Kolak?

>> Prihodi Podravke porasli više od 15 posto - prvi put ostvarila prihod od prodaje veći od 4 mlrd. kn

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • Shaman:

    Nema logike mijenjati ono što je dobro, barem je poslovna logika takva. Ali država ima 25% dionica i normalno da mora imati neki utjecaj, a li s obzirom da je HDZ na vlasti, oni odmah nude tipa s mutnom porošlošću ... prikaži još! za predsjednika uprave, a ne nekog uglednog poslovnjaka, makar imao i HDZ partijsku iskaznicu. Podravku treba zaštititi od takvih!

  • zivko1:

    Generale Krstičeviću što se ti petljaš u Podravku.

  • maliMalecki:

    Srediti će i Podravku banda!