Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon Ivana Milolože i njegova kći Helena postala doktor znanosti

HELENA MILOLOŽA (26) obranila je doktorat o temi izvoza pred komisijom sastavljenom od tri dekana s hrvatskih ekonomskih fakulteta
22. srpnja 2015. u 18:04 5 komentara 9442 prikaza
Miloloža
Foto:
Pogledajte galeriju 1/5

Posebni su ovo dani za Ivana Miloložu, predsjednika Uprave tvornice akumulatora Munja i jednog od najuspješnijih hrvatskih poduzetnika. Nakon što je prije dva mjeseca uspješno obranio svoj doktorski rad o temi "Strategija upravljanja poduzećima u krizi", prije nekoliko dana dočekao je doktorat svoje kćeri Helene Milolože koja je s navršenih 26 godina postala najmlađa doktorica znanosti u Hrvatskoj.

Moji korijeni

- Ponosan sam na svoju kćer. Potječem iz male sredine, dijete sam radnika iz kamena. Ovo je dokaz da se, kad su temelji dobri, može uspjeti trudom i radom. Moj otac je bio radnik, a moja kći je danas doktorica znanosti. Helena je nedvojbeno moja žica, moj korijen. Cijeli svoj život posvetio sam i proveo u izvozu i ona je to itekako uspješno nastavila. Kako to objašnjavam? Ne znam. Kažu da dijete glazbenika bude glazbenik, da dijete sportaša postaje sportaš, a eto, meni se dogodilo da moja kći krene mojim stopama u gospodarstvu i ekonomiji - govori nam Miloloža. Na obrani disertacije Helene Milolože skupilo se oko stotinu ljudi, roditelja, rodbine, prijatelja, kolega. Kuriozitet je da su članovi komisije bili čak trojica dekana s tri ekonomska fakulteta u Hrvatskoj, i to iz Rijeke, Osijeka i Zagreba. Mentor joj je bio prof. dr. sc. Tonči Lazibat, a članovi komisije prof. dr. sc. Željko Turkalj, prof. dr. sc. Heri Bezić i prof. dr. sc. Božo Matić. - Ljudi su to koji iza sebe imaju zavidne znanstvene i savjetodavne karijere. Na obrani je bio nazočan i rektor Zagrebačkog sveučilišta prof. dr. sc. Damir Boras - ponosno ističe Miloloža.

Veliko slavlje

Helena je u svojoj disertaciji obradila goruću temu u hrvatskom gospodarstvu - probleme hrvatskog izvoza i što treba RH učiniti da bi se izvoz poboljšao. Na proslavi nakon obrane u restoranu Vallis okupilo se 280 ljudi. Bili su tu Robert i Niko Kovač, Anica Kovač, Mate Bulić, voditelj Franjo Riđan, 60-ak profesora i doktora s hrvatskih fakulteta, rodbina i prijatelji iz Hercegovine.

>> Idući premijer mora se suočiti s činjenicom da će prosvjeda biti

SLAVNI HRVAT
Toni Kukoč otkrio detalje o najvećem: Ubojstvo oca prelilo je čašu, svi smo sjedili i plakali
udruga Prias
ZA LJEPŠI GRAD
Kako je jedna ekonomistica ljubav prema psima pretvorila u posao i pri tome došla na ideju o boljem okolišu
  • R1971D:

    Ovu je preko veze ćaća ubacio na ekonomski faks za asistenticu a veza joj je bio gle čuda, mentor i sadašnji prorektor koji i sada vuče sve konce na ekonomiji a sadašnji dekan je samo marioneta...jaka znanstvenica i ekonomistica na ... prikaži još! staroga koji je maznuo jednu firmu i polako je vodi u propast, radnike ne plaća a glumi nekog velikog poduzetnika..

  • novo vriijeme:

    Prvo tko je ovaj dvojac da o njemu pišete. Drugo doktorat je rezultat iskustva i znanja u struci koje netko upotrijebi da bi razvio novu metodu ili novu spoznaju . Koje iskustvo u struci ima Ivana da je razvila novu ... prikaži još! metodu u ekonomiji a još važnije pitanje je kako je sa 26 godina uspjela završiti dvogodišnji doktorski studij prijaviti temu, napisati temu i obraniti je te doći na promociju. Matematički je to nemoguće. Sada jedva čekamo vijest da je tata postao dekan i kći šef katedre najkasnije u rujnu. Odmah nakon toga oboje postaju neovisni ekonomski analitičari ovih novina.

  • rem:

    Jako je bitno da je na proslavu došla Anica Kovač- ona zna što je doktorat, a njen Robert također!