Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Nakon HSS-a i umirovljenici želi biti dio Amsterdamske koalicije

Kad bi ti pregovori išli brzo i kad bi se dogovor o ulasku HSU-a u koaliciju postigao, postoji opcija da bi početkom prosinca sporazum o zajedničkom izlasku na euroizbore potpisali i umirovljenici
20. studenoga 2018. u 14:21 14 komentara 559 prikaza
Silvano Hrelja
Foto: Marko Prpić/Pixsell

Pregovori između Glasa, IDS-a i PGŽ-a te HSS-a o zajedničkom izlasku na izbore za Europski parlament pri samome su kraju i, kako doznajemo, sporazum bi trebao biti potpisan početkom prosinca. Time bi “nova” Amsterdamska koalicija i službeno počela s radom nakon što se ona “stara” izlaskom stranke Pametno iz ekipe raspala i prije nego što je praktički nastala.

Krešo Beljak Suradnja HSS se priključuje Amsterdamskoj koaliciji

Nije isključeno ni da će se nova Amsterdamska koalicija i dodatno širiti, i to vrlo skoro. Naime i Hrvatska stranka umirovljenika (HSU) zainteresirana je za ulazak u Amsterdamsku koaliciju. Ta je stranka, doznajemo, donijela na svojim tijelima odluku da ide u pregovore o ulasku u novi savez, a kako se neslužbeno može čuti, prvi razgovor trebao bi se održati već danas.

Kad bi ti pregovori išli brzo i kad bi se dogovor o ulasku HSU-a u koaliciju postigao, postoji opcija da bi početkom prosinca sporazum o zajedničkom izlasku na euroizbore potpisali i umirovljenici. Odmah nakon potpisivanja sporazuma stranke Amsterdamske koalicije planiraju krenuti u pretkampanju za euroizbore za koje je zajednički izborni program u izradi.

Krešo Beljak PREDSJEDNIK HSS-a Krešo Beljak: Zoran Milanović može pobijediti predsjednicu

Tko će sve biti na zajedničkoj listi, u ovom trenutku nije točno precizirano jer se još ne zna ni tko će sve biti partneri.

Međutim, već sada nagađa se da će svakako na listu najjača imena koja koalicija ima, a to su šefica Glasa Anka Mrak Taritaš i šef HSS-a Krešo Beljak, dok će iz IDS-a na listu vjerojatno istarski župan Valter Flego. Cilj im je osvajanje minimalno jednog mandata, a uvjereni su da uz sinergijski učinak ni dva mandata ne bi bila nemoguća misija.

Marijana Petir MARIJANA PETIR 'Neće biti štete ukine li se rad trgovina nedjeljom'

Zanimljivo je i primijetiti da se stranke “nove Amsterdamske” ovog puta vezuju isključivo za euroizbore, dok su u kombinaciji sa strankom Pametno planirali zajedničke izlaske na izbore za Europarlament, ali i za parlamentarne izbore te predsjedničke na kojima bi podržali zajedničkog kandidata.

PRATITE UŽIVO
Glasali Plenković, Bernardić, Škoro... Raspudići stigli s bebom. Na jednom biralištu intervenirala hitna pomoć
LJETNE PREHLADE
I dalje je važno paziti na zdravlje, pogotovo na higijenu nosa
  • Mlach:

    ovaj uhljeb se javlja svake cetri godine pred izbore...ni u jednoj drzavi nemoze postojat penzionerska stranka ,samo kod nas...da bilo koja interesna skupina napravi stranku (tipa branitelji, navijaci, katolici, ateisti ili sl.) , vise nitko nikad od ovih stranaka ne bi dobil izbore

  • rotuutor:

    Liliputanci se udruzuju.Ja sam vec bio zaboravio na ovog glavatog parazita.Ni ga bile za videti ni cuti.

  • Marko1337:

    A kamo će Hrelja nego među parazitsku, komunjarsku gamad.