Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
urušavanje četverokatnice

VIDEO Horor u Italiji: U eksploziji zgrade najmanje četvero mrtvih, za pet osoba se traga, među njima i djeca

Search for missing residents after a four-storey building collapsed following a gas explosion, in Ravanusa
Foto: ANTONIO PARRINELLO
1/4
12.12.2021.
u 10:51

Vatrogasci su uspjeli ugasiti požar i kopaju po ruševinama u potrazi za nestalima

Četvero ljudi je poginulo, a petero se vodi kao nestali nakon eksplozije koja je izazvala urušavanje četverokatnice na Siciliji, rekle su vlasti u nedjelju.

Dvije žene pronađene su žive ispod ruševina u Ravanusi na jugu zemlje nakon rušenja zgrade u subotu navečer, a spasioci s potražnim psima još uvijek traže preživjele na mjestu nesreće.

Lokalna postrojba civilne zaštite potvrdila je na svojem Twitter računu da je zasad četvero mrtvih.

Televizijske snimke pokazuju gomilu ruševina i drvenih greda na mjestu gdje je bila zgrada, koje okružuju oštećene zgrade.

Eksploziju je vjerojatno prouzročilo istjecanje plina, rekle su vlasti koje su pokrenule istragu.

"Plin je vjerojatno pronašao šupljinu u kojoj se nakupljao", rekao je Giuseppe Merendino, zapovjednik vatrogasaca u pokrajini Agrigento, za televizijsku postaju Rainews24.

"Nakupljeni plin vjerojatno je potaknuo slučajni okidač: automobil, dizalo, električni uređaj".

Nedugo nakon eksplozije gradonačelnik Ravanuse Carmello D'Angelo pozvao je putem Facebooka "sve raspoložive ljude koji imaju lopate i buldožere".

"Dogodila se katastrofa", rekao je.

Svoje stanove moralo je napustiti 50 ljudi, rekao je D'Angelo za Rainews24, jer su i susjedne zgrade također oštećene u eksploziji. 

Ključne riječi

Komentara 1

BA
Barbasmora
11:27 12.12.2021.

Nadajmo se da to nije terorizem....ipak imajo tamo mnogo migranata. Koliko znam, tamo nema mnogo naših CRO migranata i nadam se da naši migranti nisu stradali u toj tragediji!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije