Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Peshawar

Najmanje 25 poginulih u novom samoubilačkom napadu u Pakistanu

bomba
AFP
10.11.2009.
u 17:29

Bombaš samoubojica usmrtio je najmanje 25 osoba, među njima i šestero djece i tri žene, te ozlijedio 43 osobe. Napad se dogodio u Charsaddu, blizu Peshawara.

Bombaš samoubojica usmrtio je najmanje 25 osoba, među njima i šestero djece i tri žene, te ozlijedio 43 osobe. Napad se dogodio u Charsaddu, blizu Peshawara.

Eksploziv je detonirao neposredno nakon što je policijski načelnik napustio područje te se smatra da je on bio meta napada. U vozilu samoubojice nalazilo se oko 50 kilograma eksploziva. Od siline detonacije oštećeno je nekoliko obližnjih zgrada i automobila.

Peshawar je u posljednje vrijeme često bio na udaru terorističkih napada. U posljednja dva dana bombaši samoubojice ubili su najmanje 20 osoba te ozlijedili nekoliko desetaka osoba. Peshawar je također bio poprište najkrvavijeg napada u posljednjih dvije godine, kada je ubijeno najmanje stotinu osoba te ozlijeđeno njih više od dvjesto. Napad se dogodio 28. listopada ove godine.

Pakistansko vodstvo za napade optužilo je islamističke teroriste protiv kojih je pokrenuta velika vojna ofenziva.

Ključne riječi

Komentara 3

AL
alabamaU
18:05 10.11.2009.

Za vrijeme hladnog rata Ppakistan je bio najveci americki saveznik u kontinentalnoj Aziji. Bio je clan svih mogucih vojnih paktova s Amerikom. Bio je veci saveznik Americi od Indije koja je u ono vrijeme imala dobre odnose s Sovjetskim Savezom. Za vrijeme Sovjetske vojne avanture u Afganistanu, Pakistan je slao preko svog teritorija americku vojnu opremu, dobrovoljce, davao trening teroristima/borcima za slobodu ili islamskim fundamentalistima...Sad ta Pakistansko-Americka ljubav dolazi kraju. Pakistan se triba destabilizirati do te granice da ga Amerika ( ili medjunarodna zajednica ) proglasu da je opasan za posjedovati A-bombu. Na taj nacin to oruzje bi se oduzelo Pakistanu....S druge strane Pakistan s Afganistanom i Irakom cini samo dio svjetskog bojista na kojem Amerika vodi ljute bitke da bi zagospodarila s cijelim svijetom.

AL
alabamaU
18:12 10.11.2009.

Sto se vise muslimana pobije medjusobno ili ubije u drugim drzavama to ide vise na ruku cionistima. Manje pritiska na umjetnu tvorevinu Izrael. Ovih par cionista svakodnevno zagovaraju unistenje drugih drzava, kocenje drugih naroda u razvoju, sire ne pravdu .....Na kraju dana su antagonizirali sve oko sebe.

PO
pocrn
19:05 10.11.2009.

..tja, poznavajuci muslimanske obicaje i tradiciju, ovo mora da je.... vjerojatno, neki dio potpore povodom susreta celnika islamskih drzava (ponajvise diktatora ili pak njihovih potrcka).!Bok!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije