Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Najezda pijanih papiga u sjevernoj Australiji

Veterinari u Palmerstonu kod Darwina ne znaju što da rade s brojnim crvenogrlim loriketima koji trešteni pijani padaju sa stabala i teturaju okolo, a ujutro se bude s glavoboljom
03. lipnja 2010. u 16:00 2 komentara 8 prikaza
loriket
Foto: AFP

Je li papige pogodio nekakav virus čija epidemija uredno izbija jednom godišnje, ili su se najeli nekog prezrelog voća koje sazrijeva u ovo doba godine pa je fermentiralo, još nije razjašnjeno, ali epidemija pijanstva, koja papigice iz vrste crvenogrlih loriketa pogađa svake godine ove je sezone još gora nego prethodnih.

- Jednostavno izgledaju pijano. Padaju sa stabala, i nisu koordinirani kao i obično. Krenu skočiti na drugu granu pa je promaše – kaže Lisa Hansen, veterinarka u bolnici za životinje Ark Animal Hospital.

A nakon pijanstva slijede iste posljedice kao i kod ljudi, što se vidi na onim papigicama koje su u bolnici završile na "triježnjenju":

- Sjede na podu kaveza i naslone glavu na rešetke, ili se sklupčaju u kutu i sakriju pod papir – kaže Lisa Hansen, koja ptičjim pijancima mamurluk ublažava davanjem zaslađene kaše i svježeg voća.

ski
Veliki vodič kroz Nassfeld
Isprobajte lokalne specijalitete, zaplešite uz legendarnu Nenu i skijajte na 110 km besprijekornih staza
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima