Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISKUSTVA KORISNIKA

Najbrže rastuća platforma za pripremu mature u regiji osvojila i našu novu košarkašku nadu

gradivo.hr
19.04.2023.
u 09:54

Svi se korisnici slažu oko jednoga – ova vas platforma uči kako pametno učiti jer se možete fokusirati na zadatke koje ne znate, a ostalo gradivo samo brzo proći ili preskočiti

Približava se ljetni rok za polaganje ispita državne mature koji službeno počinje 31. svibnja i traje do 28. lipnja 2023. pa smo odlučili istražiti koja je tajna uspjeha najpopularnije platforme za pripremu za maturu u regiji, gradivo.hr. Odgovor smo potražili među maturantima koji su izabrali upravo tu platformu kako bi se što bolje pripremili za polaganje državne mature. 

Naš prvi sugovornik Vice Zanki javnosti je poznat kao nova nada hrvatske košarke, a prošle je godine potpisao višegodišnji ugovor s matičnom Cedevitom Junior, u kojoj je prošle godine kao junior osvojio i naslov prvaka Hrvatske. Sa Zankijem smo razgovarali o pripremama za maturu koje je nedavno započeo preko platforme gradivo.hr. Prvi predmet kojem se odlučio intenzivnije posvetiti je matematika, za koju se nada da će mu pomoći pri upisu na željeni fakultet, što je u njegovu slučaju ZŠEM.

- Ugodno me iznenadilo koliko je platforma praktična i jednostavna – čim uđete, na jednom su mjestu zadaci sa svih prethodnih ispita državne mature. Učenju sam pristupio tako da prvo pokušam sam riješiti svaki zadatak, a zatim pogledam video u kojem je detaljno objašnjen sav postupak te razjasnim moguće nejasnoće - prenosi nam svoje iskustvo Zanki. Procjenjuje da će mu ta platforma biti dovoljna da se kvalitetno pripremi za maturu, a najviše mu se sviđa mogućnost da uči kad i gdje god mu odgovara, što mu je izuzetno bitno s obzirom na intenzivan tempo treniranja dva puta dnevno.

Vice Zanki u finalu juniorskog prvenstva Hrvatske 2022. proglašen je najboljim strijelcem i MVP-jem završnice
Foto: KK Cedevita Junior

Te su prednosti istaknuli i naši drugi sugovornici, prošlogodišnji maturanti i korisnici platforme gradivo.hr, kojima se posebno svidjelo što svaki učenik može učiti gradivo koje mu je najpotrebnije, sam odlučivati o mjestu, vremenu i tempu koji mu najbolje odgovaraju te ponavljati koliko god puta želi jer ima pristup materijalima do kraja mature. 

- Najviše me osvojilo to što se ne mora nužno rješavati svaki zadatak nego, ako me zanima neko određeno gradivo, u postavkama odaberem opciju da me iz svih matura zanimaju samo zadaci iz te lekcije i automatski mi se izdvoje. Zahvaljujući gradivo.hr-u osjećala sam se spremnom i na A-razini iz matematike dobila četvorku – zadovoljno ističe Tena S. iz Zagreba koja je upisala željeni Učiteljski fakultet, a danas je kao uspješna studentica svjesna da su joj pripreme pomogle da nauči pametno učiti jer se mogla fokusirati na stvari koje ne zna, a ostalo gradivo samo brzo proći ili preskočiti. 

Zahvaljujući pripremama putem gradivo.hr-a, i naš treći sugovornik Marko Ž. danas kao student Tehničkog veleučilišta u Zagrebu primjenjuje isti način pametnog učenja koji mu pomaže da se fokusira na onaj dio gradiva koji želi bolje svladati.   

- Svidjelo mi se što su svi zadaci detaljno i jednostavno objašnjeni pa nije toliko bitno predznanje, a obuhvaćeno je sve, od osnova do složenijih pojmova. Prošao sam ispite iz više matura i osjećao se dovoljno spremnim jer vas nauče rješavati sve tipove zadataka pa možemo reći da vam je zajamčeno da ćete znati riješiti svaki sljedeći takav izazov - ističe Marko Ž. koji se putem gradivo.hr-a pripremao za fiziku mjesec dana prije ispita.  

Tena S./ Marko Ž./ Enia S. s prijateljicom
Foto: Privatne arhive

Enia S. iz Zagreba koristila je gradivo.hr mjesec dana prije mature za pripremu ispita iz matematike.

- Meni je najveća prednost bila to što imaju lijepo posloženo gradivo po zadacima i godinama pa sam se mogla fokusirati na one zadatke koje nisam znala riješiti – jedan klik vodi vas do videorješenja koja sve objasne u minuti. Odlično mi je i što imaju skriptu u kojoj su obuhvaćena sva gradiva pa mi je bila vrlo korisna za dodatno vježbanje - objašnjava Enia koja se može pohvaliti da je bila među prvih 10 prilikom upisa na željeni Ekonomski fakultet. 

Zahvaljujući platformi gradivo.hr, i Dominik Š. iz Pule upisao je fakultet koji mu je bio prvi izbor – studij računarstva u Rijeci.

- Pri rješavanju starih matura najviše mi je pomoglo to što su neki teži zadaci, koje nisam znao riješiti i koji su nosili više bodova, bili detaljno objašnjeni i istaknute određene cake za brže rješavanje zadataka - otkrio nam je Dominik koji se na toj platformi pripremao za maturu iz matematike i fizike.

Pripreme iz fizike odabrala je i Hanna T. iz Osijeka nakon što su joj klasične pripreme bile prebrze i nije osjećala da upija gradivo.

- Na kraju mi je gradivo.hr najviše pomoglo jer sam za svako svoje unutarnje pitanje u videorješenju zadatka pronašla odgovor. Kao glavnu prednost istaknula bih to što se baš ide u dubinu pri pojašnjavanju svakog zadatka tako da gradivo mogu shvatiti i oni koji nisu baš nadareni za taj predmet, kao što ja nisam nadarena za fiziku - iskreno otkriva Hanna kojoj je bilo dovoljno mjesec dana pripreme da upiše željeni fakultet u Francuskoj.

I Mirku Š. iz Đakova pripreme iz fizike na gradivo.hr-u pomogle su da upiše Građevinski fakultet u Osijeku.

- Gradivo je jednostavno prikazano i dobro pojašnjeno, a sav sadržaj na platformi je lako dostupan i možete mu pristupiti kad god vam odgovara - napominje Mirko.

Jamče prolaz ili vraćaju novac

Učinkovitost učenja putem gradivo.hr dokazuju iskustva zadovoljnih korisnika čiju stopostotnu prolaznost na prošlogodišnjoj maturi potvrđuje činjenica da platforma jamči prolaz ili vraća novac, no zahtjeva za povrat još nije bilo. Doznali smo to od direktora i suvlasnika gradivo.hr-a Marka Nožice, uspješnog poduzetnika koji je inovativan duh stekao odrastajući u Silicijskoj dolini te ga prenio u Hrvatsku.

Marko Nožica
Foto: Igor Kralj/Pixsell

Marko Nožica, direktor i suvlasnik gradivo.hr

Dijete sam Silicijske doline. Ondje sam proveo više od 15 godina. Odrastao sam u vrijeme možda najznačajnijeg tehnološkog razvoja i, ako sam jednu stvar naučio, to je da su promjene neizbježne i, dapače, moraju postojati želite li da društvo, zajednica i ekonomija napreduju. Počnete gledati svijet drukčijim očima i shvaćati da uvijek postoji bolji način da nešto napravite. Da pojednostavite, pojeftinite, ubrzate...

Posljednjih 20 godina bavim se razvojem inovativnih projekata koji mijenjaju sadašnju situaciju, nude bolja rješenja i imaju značajne socijalne beneficije. I tako je gradivo.hr projekt koji će potpuno promijeniti status quo.

Gradivo.hr je platforma koja omogućava pripremu za maturu, ali na pametan način. Mi danas živimo u užurbanom svijetu i najdragocjenija stvar je upravo naše vrijeme, stoga ova platforma omogućava maturantima da se fokusiraju na ono što ne znaju i tako nauče pametno učiti te, jednog dana, pametno studirati i raditi.

Maturante od prošle godine na gradivo.hr očekuje plan pripreme prilagođen individualnim potrebama, online skripta za učenje, QR zbirka zadataka za samostalno vježbanje i čak 5000 videorješenja svih zadataka prijašnjih matura iz matematike, hrvatskog jezika, fizike i kemije.

Kreiranjem računa na platformi, besplatno možete pristupiti pripremi jedne mature, a zatim odabrati paket po svojoj mjeri i uvjeriti se koliko je jednostavno učiti putem platforme gradivo.hr. Potvrdili maturanti. 

Sadržaj nastao u suradnji s gradivo.hr.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije