Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVD KUSTOŠIJA ZAVIJENA U CRNO

Na posljednjoj intervenciji s Davorom je bio i njegov sin: 'Čitav život je dao vatrogastvu'

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/4
25.07.2020.
u 14:56

- Veliko srce kakvo je imao, još je prije pet dana darovao krv. Mislili smo da je zdrav ko dren i na trenu se srušio jer ga je srce "izdalo" - govori nam Darko Baranušić, zapovjednik DVD-a Kustošija

Vatrogasci su malo odahnuli nakon burne i naporne noći, no, njihova je postrojba trenutačno i u koroti jer je, podsjećamo, na intervenciji ispumpavanja vode iz podruma preminuo im kolega Davor Kovačić iz Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kustošija. Same riječi hvale imaju za njega, kažu, jer je metropola zaista ostala bez jednog sjajnog čovjeka, supruga, oca i radnika.

- Požrtvovan, hrabar, vrlo vrijedan... Bio je tu u najtežim situacijama, posebice sad kad su se sanirale štetne posljedice od potresa - govori zapovjednik JVP Zagreb, Siniša Jembrih. A nedostajat će ovaj sjajan čovjek zasigurno i svojoj obitelji, posebice djeci, odnosno 25-godišnjoj kćeri i 18-godišnjim te 22-godišnjim sinovima, koji su, kao i tata, neustrašivi članovi vatrogasne zajednice.

- S nama je u društvu proteklih 16 godina, a bio je i prije toga član mladeži. Znači, čitav svoj život je dao vatrogastvu. Bio je čovjek koji nije živio od tog posla, već za taj posao - kaže Darko Baranušić, zapovjednik DVD-a Kustošija. 

>> FOTO Potop u Zagrebu

1/38

A prisjetio se i njegovih intervencija, kojih je bilo na tisuće, te u koje je ulazio bez straha i razmišljanja. - Imao je čin časnika prve klase i kategoriju SUR 2, što znači da je, usto, radio i kao instruktor za spašavanje u ruševinama. Dakle, bio je u Gunji tijekom poplava prije šest godina, gasio reciklažni centar CIOS dva puta, pomogao stotinama tijekom sanacija posljedica potresa... Izuzetan muškarac - hvali ga Baranušić dodajući kako ga je smrt puno prerano uzela. Nitko to nije ni slutio jer zdravstvenih problema nije imao, opisuje, te se sve zbilo u trenutku.

- Veliko srce kakvo je imao, još je prije pet dana darovao krv. Mislili smo da je zdrav ko dren i na trenu se srušio jer ga je srce "izdalo" - prisjeća se dodajući kako je tad na intervenciji s njim bio njegov 22-godišnji sin. 

Kolege su ga na licu mjesta pokušale reanimirati, sve dok nije stigla hitna pomoć koji su ga još sat vremena pokušali oživjeti, no, nažalost, Davorova ih je junačka duša napustila na terenu.

>> VIDEO Poplava na Britancu

Komentara 1

MI
miner1310
16:04 25.07.2020.

Slava ti i hvala dobri covjece. Pocivao u miru. Obitelji i kolegama vatrogascima iskrena sucut.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije