Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POŽARI

Na Hvaru cijelu noć dežura 40 vatrogasaca, zbog baklje gorjelo i u Bibinjama

Požar na Hvaru pod kontrolom, policija uhitila dvije osobe koje sumnjiče za izazivanje požara
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
1/5
Autori: Dario Topić, Hina
19.08.2021.
u 22:21

Nepoznata muška osoba, tvrde svjedoci, bacila je baklju na zapuštenu livadu, a kada je primijećen, pobjegao je

Na požarištu na Hvaru kod Starog Grada na rtu Kabal noćas će cijelu noć dežurati 40 vatrogasca i 16 vatrogasnih vozila, doznaje se u četvrtak navečer od županjskog vatrogasnog zapovjednika Ivana Kovačevića.

"U petak  ujutro u ispomoć na požarište stići će 20 vatrogasaca s kopna," rekao je Hini Kovačević.

>> VIDEO Djelovanje kanadera u Starome Gradu (VIDEO: DVD Žrnovnica)

Ovaj požar, koji je buknuo u  srijedu na večer, stavljen je pod nadzor u četvrtak i vatra se nije širila, ali su se mjestimično, po Kovačevićevim riječima, pojavljivali na požarištu manji plamenovi vatre koje je u poslijepodnevnim satima gasilo 70 vatrogasca, a povremeno se uključivao u pomoć i jedan kanader.

Tijekom trajanja ovog požara vatrena stihija ne ugrožava stambene objekte.

Požar i u Bibinjama

Zapalila se pokošena trava u blizini škole u centru Bibinja. Požar su gasili vatrogasci iz lokalnog DVD-a i JVP-a Zadar. Vatra nije uspjela zaprijetiti kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini, a u gašenju su pomagali i mještani.

Tri očevidca tvrde kako je požar nastao zbog neopreznog rukovanja bakljom. Nepoznata muška osoba, tvrde svjedoci, bacila ju na zapuštenu livadu, a kada je primijećen, pobjegao je. Oko 20 sati stigla je i policija na požarište. Više informacija bit će poznato nakon očevida.

Požar na Hvaru pod kontrolom, policija uhitila dvije osobe koje sumnjiče za izazivanje požara
1/4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije