Naslovnica Vijesti Svijet

Traže maloljetnice: 'Reci joj da je legalna agencija za dječje fotomodele'

Naime, u Facebook grupi "Foto modeli" Mia Nešić objavila je kako se traže djevojčice uzrasta do 14 godina za posao fotomodela u Austriji te pozvala zainteresirane roditelje da joj je jave privatnom porukom
16. kolovoza 2018. u 08:51 17 komentara 43730 prikaza
Foto: Screenshot

Facebook, osim što je zabavna društvena mreža, može biti i vrlo opasna, a svjedoči tome zadnji slučaj ''hvatanja'' maloljetnica preko grupe ''Foto modeli''.

Riječ je o prevari za koju su najvjerojatnije krivi Slavica S. i Jovan B. koji su trenutačno glavni osumnjičeni u istrazi koju provodi policija, izvještava Blic.

internet Ne nasjedajte! Javili su im da su sretni dobitnici, pa tražili osobne

Naime, u Facebook grupi ''Foto modeli'' Mia Nešić objavila je kako se traže djevojčice u dobi do 14 godina za posao fotomodela u Austriji te pozvala zainteresirane roditelje da joj je jave privatnom porukom.

 | Autor : Screenshot epodravina Foto: Screenshot epodravina

Srećom, razgovori Slavice S. i Jovana B., glavnih osumnjičenih, dospjeli su u javnost gdje se jasno vidi da je riječ o velikoj prevari nad nezaštićenim maloljetnicama.

„Mala ima 12 godina, majka joj je samohrana. Dao sam joj tvoj broj javit će ti se na Viber. Reci joj da je legalna agencija za dječje foto-modele, ostalo ću ja da završim”, poruka je to koju je Jovan B. napisao Slavici.

 | Autor : Screenshot epodravina Foto: Screenshot epodravina

Nakon toga Slavica ga je pitala je li to Verica iz Bara koja joj se javila, na što joj je on odgovorio: „Da, Slavice, iz Bara je, samo joj reci da je legalan posao i zamaži joj nešto oči“.

Nakon što su ovi razgovori dospjeli u javnost, policija je odmah reagirala te je Facebook grupa ugašena.

Mark Zuckerberg Društvene mreže Alati protiv ovisnosti: Zuckerberg uveo novosti koje bi mnoge mogle iznenaditi

Prevarantski par surađivao je tako da bi prvo stekli povjerenje roditelja, za koje je bila zadužena Slavica kao ženska osoba, a onda prevarili maloljetnike.

 

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas