Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAMO UMANJENJE ŠTETE?

Motociklisti tvrde da su pozvani na sastanak s ministrom Butkovićem, Ministarstvo to demantira

Motociklisti prosvjeduju protiv naplate mostarine na Krčkom mostu
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/3
28.08.2019.
u 12:34

Motociklisti su već više puta predali ministru svoje zahtjeve.

 Udruga Karavana za život - bikeri na cesti objavila je u srijedu da su pozvani na razgovor s ministrom prometa, mora i infrastrukture Olegom Butkovićem o njihovim zahtjevima, nakon što su zaprijetili da će ovaj vikend usporiti promet na granicama, naplatnim postajama i trajektnim lukama s 4000 motocikala.

"Sastanak u 11  sati bit će samo 'način umanjenja štete', a odbijenicu Ministarstva prometa također ćemo dobiti", poručili su iz Udruge koja je u utorak zaprijetila i da će usporiti promet na granicama, naplatnim postajama i trajektnim lukama.

Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture u srijedu je demantiralo da se u Ministarstvu održava "hitan sastanak na temu sigurnosti motociklista", zbog prijetnje udruge Karavana za život - bikeri na cesti da će ovoga vikenda organizirati prosvjed na hrvatskim cestama.

Iz Ministarstva su Hinu izvijestili da danas nije zakazan sastanak ministra Olega Butkovića s predstavnicima udruge Karavana za život - bikeri na cesti, no nisu potvrdili neslužbene navode iz bikerske udruge da je održan sastanak zatvorenog tipa na temu sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

Motociklisti su već više puta predali ministru zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

"Ministre Butkoviću, pogledajte se u ogledalo sa svim vašim suradnicima, pognite glave, i jednom u životu priznajte da ste kupovali vrijeme, odugovlačili da prođe sezona a 'dalje ćemo lako' ", stoji u priopćenju Udruge.

U utorak su izvijestili ministra Butkovića da će za vikend u subotu,  31. kolovoza i nedjelju, 1. rujna, okupiti 4000 motociklista s kojima će usporiti promet na brojnim naplatnim postajama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama.
 

Komentara 5

IV
IvoDivo
16:17 28.08.2019.

Motociklisti su zlo i opasnost na cestama. na mjestima gdje budu zaustavljali promet treba ih odvojiti u posebnu kolonu i propuštati svakih sat po jednog.

DU
Deleted user
16:58 28.08.2019.

svakom učesniku motorijade po dvije tisuće kunića zbog nepotrebnog zatvaranja prometnica , ako se stvar ponovi zaplijeniti motore i zabraniti im vožnju za dvije godine . u ovoj državi svakoj osobi kojoj se " digne " dozvoljeno je da maltretirara večinu koji poštivamo zakonsku regulativu . Ako nemaju sredstava za plačanje pristojbina nisu im ni potrebni motori . neka kupe bicikle i uživaju u besplatnoj vožnji , a koja bi im bila od koristi za njihovo zdravlje. Za sve te džabaroše jedno veliko fujjjjjjjjj.

NE
negrito
12:58 28.08.2019.

Mi na Krku placamo do 30%vise na prehrambene artikel zahaljujici mini-staru Butkovic. DoljeButkovic

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije