Naslovnica Vijesti Hrvatska

Moskva demantira da je slala oružje Hrvatskoj početkom '90-ih

"Rusija se dosljedno pridržavala svojih međunarodnih obveza, uključujući one koje su se odnosile na embargo na isporuku oružja sukobljenim stranama tijekom jugoslavenske krize 1991-1995.", izjavio je u petak zamjenik glasnogovornika ministarstva Artjom Kožin, a objavljeno je na mrežnim stranicama ministarstva.
15. travnja 2017. u 18:29 4 komentara 622 prikaza
Moskva (1)
Pogledajte galeriju 1/2

Rusko ministarstvo vanjskih poslova demantiralo je da je Moskva početkom 90-ih godina isporučivala oružje Zagrebu, uključujući raketni sustav S-300, kršeći time embargo UN-a.

"Rusija se dosljedno pridržavala svojih međunarodnih obveza, uključujući one koje su se odnosile na embargo na isporuku oružja sukobljenim stranama tijekom jugoslavenske krize 1991-1995.", izjavio je u petak zamjenik glasnogovornika ministarstva Artjom Kožin, a objavljeno je na mrežnim stranicama ministarstva.

[video: 20037 / S-300] "Smatramo da su ta medijska izvješća provokacija i da grubo izvrću činjenice s ciljem ocrnjivanja politike Ruske Federacije na Balkanu", istaknuo je Kožin odgovarajući na pitanje novinara da komentira izvješća hrvatskih medija o ruskima isporukama oružja Hrvatskoj početkom '90-ih godina. Marin Tomulić Francuska veza u naoružavanju Hrvatske: 'Ja sam svjedok. Rusi su za vrijeme Domovinskog rata naoružavali Hrvate, a ne Srbe' S-300 Davor Ivanković Postoji previše svjedoka da bi se ogromne pošiljke ruskog naoružanja Hrvatskoj sada tretirale kao 'fatamorgana'

"Posebice je neprihvatljivo u kontekstu svih tih izmišljotina spominjanje kontakata veleposlanika Rusije u Zagrebu", dodao je on naglasivši da "svu odgovornost snose autori takvih izmišljotina".

"Večernji list" je objavio u četvrtak da je ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Azimov ovih dana pozvao u veleposlanstvo na razgovor Zvonka Zubaka, hrvatskog biznismena koji se bavi trgovinom oružja, da mu sastavi popis oružja koje je Rusija navodno isporučivala Zagrebu, uključujući raketni sustav S-300, za vrijeme oružanih sukoba na teritoriju bivše Jugoslavije dok je na snazi bio embargo Ujedinjenih naroda.

List je detaljno opisao kako su devedesetih ruski transportni zrakoplovi dostavljali oružje uglavnom slijećući na pulski aerodrom.

Iskusi adventsku Hrvatsku
DOŽIVLJAJ NA DAR
Iskusi adventsku Hrvatsku: Donosimo kompletan vodič kroz dobru zabavu

A1 izdvaja za Vas

  • pinkec:

    Zar opet Srbi nisu u stanju platiti svoje račune, dugove i sada traže staru žrtvu (ili mušteriju) da im to plati? Dosta je bilo "bratsva i jedinstva", sada "svatko za se, travu pase"!

  • zarac:

    Opet Rusi u svojoj najdražoj igri: "nismo mi, majke nam."

  • oooooooooo:

    evo jos jednom( a ako treba I vise samo brisite) nemaju se rusi sta opravdavati prekrsili su nepravedni embargo, najzanimljivije je da su I rusi I ameri imali ambasadu u beogradu 50 godina a ispalo je da su jedni odmah ... prikaži još! skuzili ko je "bad" a ko nije a ovim drugima je trebalo 4 godine za koje vrijeme su hrvatski mladici ginuli a ostali svijet I in (cast izuzetcima) je sastancio o dogovarao