Naslovnica Vijesti Hrvatska

'Moramo raditi na ravnopravnosti spolova te na promicanju ženskih prava diljem svijeta'

Tijekom višednevnog i uopće prvog državnog posjeta nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske, predsjednica se od ponedjeljka sastala s najvišim kanadskim dužnosnicima, poslovnim ljudima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji
16. svibnja 2019. u 11:34 4 komentara 301 prikaza
Foto: Adrian Wyld/Press Association/PIXSELL

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u nastavku državnog posjeta Kanadi posjetila je Calgary gdje se sastala s upraviteljicom države Alberte Lois Mitchell, priopćeno je u četvrtak iz Ureda predsjednice. 

Kolinda Grabar Kitarović i Justin Trudeau RAZDRAGANI Kolinda i Trudeau: Simpatičniji politički susret odavno nismo vidjeli...

Sugovornice su razmijenile mišljenja o ravnopravnosti spolova i promicanju ženskih prava, navodi se u priopćenju.

Grabar-Kitarović kazala je da Hrvatska pozdravlja napore kanadskog vodstva u svrhu promicanja ravnopravnosti spolova i osnaživanja žena te predanosti Agendi o ženama, miru i sigurnosti.

Rekla je da se ponosi što je preuzela predsjedavanje Vijećem žena svjetskih vođa, mreže od 75 sadašnjih i bivših predsjednika država i vlada, jedine takve organizacije u svijetu, dodaje se.

Kolinda Grabar-Kitarović Grabar-Kitarović uručila Povelje RH: 'Nove generacije Hrvata u Kanadi uvijek su dobrodošle u svoju Hrvatsku'

„U tom smislu, i s obzirom na moju novu ulogu predsjedateljice Vijeća žena svjetskih vođa, nadam se da možemo zajedno raditi na ravnopravnosti spolova te na promicanju ženskih prava diljem svijeta“, istaknula je hrvatska predsjednica.

Tijekom višednevnog i uopće prvog državnog posjeta nekog hrvatskog predsjednika Kanadi od uspostave neovisnosti Hrvatske, predsjednica se od ponedjeljka sastala s najvišim kanadskim dužnosnicima, poslovnim ljudima i predstavnicima hrvatske zajednice u toj zemlji.

U kanadskom gradu Hamiltonu u utorak je zaslužnim zajednicama uručila priznanja za doprinos očuvanju i jačanju povezanosti domovinske i iseljene Hrvatske, na svečanom prijemu kojega je domaćin bio kanadski premijer Justin Trudeau.

Kolinda Grabar-Kitarović Predsjednica iz Kanade: 'Pozorno pratim situaciju oko poplava, u mislima sam sa svima'

Povelje Republike Hrvatske uručene su katoličkim župama i crkvama, savezu folklornih društava, krovnoj sportskoj udruzi Sjeverne Amerike te radijskom programu za njihov rad na pružanju duhovne skrbi, očuvanju jezika, kulturnog i nacionalnog identiteta te promicanju zajedništva hrvatske zajednice kroz sportske aktivnosti.

Kako je DHL postao vodeća logistička tvrtka u svijetu i kakvi su im planovi za Hrvatsku
DOSTAVA
Počeli su koristiti robote, umjetnu inteligenciju, tehnologije proširene stvarnosti i samovozeća vozila
  • larala:

    nažalost, moderna ravnoravnost spolova se svodi na to da se ženi još više natovari na grbaču a, za sve ostalo ima da šuti u ćošku i sluša muškarca...samo jedan primjer, pokušaj zabrane pobačaja gdje su najglasniji muškarci, političari i svećenici.

  • slaven.zadravec:

    Da predsjednicu stvarno zanima ravnopravnost spolova imala bi ozbiljne razgovore s predstavnicima katoličke crkve - naime, katolička crkva je jedina organizacia u cijelom zapadnom svijetu koja tretira žene kao manje vrijedne.

  • SERGEJ:

    Meni ona liči na Antoniju Blaće !