Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sporan obred

Mons. Tissier de Mallerais nema dozvolu za podjeljivanje svete potvrde u Zagrebu

Josip Bozanić
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
11.05.2018.
u 15:22

Dotični biskup nema dozvolu za podjeljivanje sakramenta svete potvrde na području Zagrebačke nadbiskupije, a taj biskup uopće nema ni legitimitet za podjeljivanje sakramenta svete potvrde u Katoličkoj Crkvi

Nakon što se pojavila vijest da će se u nedjelju u jednom necrkvenom prostoru u Zagrebu održati 'podjela sakramenta potvrde po tradicionalnom obredu', a da će njegov djelitelj biti mons. Bernard Tissier de Mallerais iz 'Svećeničkoga bratsva sv. Pija X., stiglo je priopćenje iz Zagrebačke nadbiskupije u kojem kardinal Josip Bozanić poručuje kako prema Zakoniku kanonskog prava, sakrament svete potvrde podjeljuje dijecezanski biskup osobno ili se on ima pobrinuti da ga podijeli drugi biskup ili neki od dijecezanskoga biskupa ovlašteni prezbiter. 

Kako mons. Tissier de Mallerais pripada bratstvu koje nije u potpunom zajedništvu s Katoličkom Crkvom, dotični biskup nema dozvolu za podjeljivanje sakramenta svete potvrde na području Zagrebačke nadbiskupije, a taj biskup uopće nema ni legitimitet za podjeljivanje sakramenta svete potvrde u Katoličkoj Crkvi.

 - Budući da taj događaj organiziraju oni koji nisu u potpunom zajedništvu Katoličke Crkve, svi koji bi u njemu sudjelovali izlažu se opasnosti da se i sami isključe iz potpunog zajedništva Katoličke Crkve - poručuje Bozanić.

 

Ključne riječi

Komentara 13

DU
Deleted user
19:13 11.05.2018.

Ma samo da nije nešto nalik ovome: Sad već bivši episkop Vasilije Kačavenda postao je pravi medijski hit nakon što se pročulo za video snimak na kojem razmjenjuje nježnosti s nepoznatim mladićem, a sve pod egidom „šokantno“. Dragan Bursać s prijateljske nam 6yke pita se što je zapravo tu šokantno. „Kačavenda je gej i tu nije ništa sporno“, piše Bursać i čudi se reakciji naroda kojem nije bilo šokantno kad je Vasilije blagosiljao paravojne formacije i slavio rat, a ne mir, kako mu religija nalaže, ni kada se ranije ukazivalo na ono što se događa u njegovim odajama. Na kraju zanimljivog teksta predlaže da se Kačavendu staviti na pijedestal gej ikona, jer je njegov unutarnji sukob najveći

AE
Aedes2017
15:59 11.05.2018.

Zašto se uzvišeni kardinal Bozanić pojavljuje u ,za narod, potpuno nevažnim događajima,dok ga u, životno važnim stvarima za vjernike i ostale građane n i g d j e n e m a ?

BA
bakulušić
17:48 11.05.2018.

Taj će" krizmati" "prave katolike" koji ionako nisu u zajedništvu sa Crkvom nego sa onim drugim. Dakle, ovo je upozorenje vjernicima da se ne približavaju lažnim prorocima čije pristalice već sipaju žučljive komentare pune mržnje i nesnošljivosti prema kardinalu i Crkvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije