Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Stravičan napad doge

Pokrenuta istraga protiv oca bebe. Majka: Ispada da nismo pazili, no dogodilo se u sekundi

Klaićeva bolnica
Luka Stanzl/PIXSELL
23.03.2019.
u 15:13

Operacija je uspješno završila sinoć oko 21.30 sati, a beba je prebačena na Odjel intenzivne njege

U Repešu kod Koprivnice pas je izgrizao jednomjesečnu djevojčicu koja je s teškim ozljedama prevezena u Kliniku za dječje bolesti u Zagrebu. Policijska uprava koprivničko-križevačka i službeno je izvijestila da je jučer oko 14 sati u spavaćoj sobi u selu Repašu argentinska doga ugrizla djevojčicu staru 39 dana. S teškim ozljedama glave prevezena je u koprivničku bolnicu, a potom u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu gdje je podvrgnuta hitnom neurokirurškom zahvatu. 

Nakon operacije smještena je na odjel intenzivne njege i u životnoj je opasnosti. Policija nastavlja s kriminalističkim istraživanjima kako bi se do kraja utvrdile okolnosti nesreće. Pas je, prema informacijama iz policije, u vlasništvu 45-godišnjeg oca djevojčice.

PU koprivničko-križevačka je pokrenula istragu protiv oca djevojčice zbog kaznenog djela povrede djetetovih prava. U vrijeme nesreće u kući su, kažu susjedi, bili roditelji i kćer, te trogodišnji pas koji je ugrizao djevojčicu kad se probudila i počela plakati u krevetiću. Pas je odveden u karantenu. 

- Operacija je prošla uspješno, još ništa ne znamo. Znam da sad ispada kao da nismo pazili, ali jesmo, pazili smo, dogodilo se u sekundi. Ne bih sad o tome, oprostite, kratko je za 24sata kazala majka ozlijeđene bebe.

Ravnatelj Klaićeve bolnice Goran Roić rekao je jutros za 24sata kako je beba trenutno na respiratoru, sedirana i stabilna. 

- Još je teško davati prognoze jer se radi o vrlo ranoj životnoj dobi pa su moguće komplikacije nakon zahvata jer se radilo o teškim ozljedama. Nadam se da ćemo sutra biti pametniji u vezi definitivnog ishoda - rekao je Roić te pojasnio kako će sutra djetetu napraviti detaljnu neurološku kontrolu (neuroimaging).

- Čuli smo samo vriske. Puno ženskih glasova kako vrište i zapomažu. Netko je očajno kriknuo: ‘Miči ga! Čuješ me? Miči psa’. Nismo znali što se događa. Nakon 15-ak minuta stigla je Hitna pomoć, a pola sata kasnije dojurila je i policija - ispričao je za Jutarnji jedan mještanin.

Video: Spašavanje psa iz rijeke u Vukovaru

Ključne riječi

Komentara 84

Avatar nisam_robot
nisam_robot
10:00 23.03.2019.

Ovi roditelji su dovoljno kaznjeni. Ali sve druge koji pustaju psa do maloga djeteta bih kaznio bar sa 5 godina zatvora. Igrati se ruskog ruleta sa svojim ili tudjim djetetom je kriminalno blesavo.

Avatar Apsalar
Apsalar
10:22 23.03.2019.

Izgubili smo svako zdravo poštovanje prema prirodi. Vidi se to svakodnevno. Od globalnih zahlađenja/zatopljenja, preko ptičjih/svinjskih gripa, pa sve do "maženja poskoka" i ovakvih "druženja sa životinjama". Ne poznaju životinje naše rodne neutralnosti, teritorijalne socio migracije, gej frendli asocijacije, spolno neutralne degradacije, miroljubive koegzistencijalne aspiracije. Prirodi i životinjama smo mi samo i jedino druga životinja!

JA
jadre
10:30 23.03.2019.

Ma neće Vam....ništa....samo da vas ponjuši.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije