Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Velikani

Mjesečev šetač Edwin Buzz Aldrin 20. siječnja slavi 80. rođendan

Buzz Aldrin
Foto: (mak)
1/22
19.01.2010.
u 17:55

Njegov profil na Facebooku još jučer je bio teško dostupan, njegove su se stranice na internetu nekoliko puta rušile zbog čestitki pa je otvoren "sandučić za čestitke".

Edwin Buzz Aldrin 20. siječnja slavi 80. rođendan. Zbog svoje karizme, a i povučenosti Neala Armstronga, njegova parnjaka u Mjesečevoj letjelici Eagle, on je uz Jurija Gagarina sigurno najpoznatiji astronaut, a nesumnjivo je među njima i najomiljeniji. Omiljen je koliko po svojim i danas živahnim, slikovitim i odrješitim nastupima, toliko i po knjigama o svojim pustolovinama koje djeca i mladi gutaju u jednom dahu.

Pravi dokaz upravo o tome koliko ga vole je njegov 80. rođendan. Još jučer nešto napisati na njegovu profilu na Facebooku značilo je doživjeti da se stranica beskrajno dugo osvježava ili javlja grešku. Jučer je imao 2059 prijatelja, a jedan je među rijetkim slavnim osobama koji osobno "mete pred svojom kućom", tj. sam održava svoj profil, sam "tvita", odgovara na elektroničku poštu, pa se ne treba čuditi da ga vole i kikići kojima bi mogao biti pradjed. Sve to dovelo je do nevolje da su čestitari nekoliko puta rušili njegove osobne stranice. Neki ih je informatičar brzo morao preraditi vodeći čestitke preko sposobnijih poslužitelja.

Prekrasno i ganutljivo za čovjeka koji je prije više od 40 godina hodao na Mjesecu, a koji je i sa 80 godina jednako živahan, svjež i prijazan. Sretno, Buzz!

Uz nekoliko neizbježnih klasičnih odabrali smo podosta široj javnosti nepoznatih fotografija slavljenika.


 

Komentara 7

DU
Deleted user
20:10 20.01.2010.

Hrvatski bi se reklo \" ... omiljen je KAKO po .... TAKO i po ... (Kis nas uci srpski pa veli KOLIKO po ... TOLIKO i po ...). Kis, kakve skole ti imas da takve stvari ne znas?

Avatar Rubirosa
Rubirosa
09:48 20.01.2010.

Novcic---Jesi li platio porez na dohodak???? Ambruš-Kiš-----mogao si pronaci neki video gde se Lik seta po mesecu.Ovako sam uveren da je samo Mujo bio na mesecu,to je potvdila Mujina majka.Secas se one \"sine Mujo ne kuju se konji po Mesecu\".......

SL
SlaveECape
09:51 20.01.2010.

Baš mi je drago da je sa 80 godina živahan, svjež i prijazan... Još bi mi bilo draže da je manje PRIJAZAN, a više LJUBAZAN...!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije